– Før lørdagen var jeg sikker på at det skulle stå mellom Harsem og Bjørgen. Nå mener jeg at det bare er Falla som er 100 prosent opplagt, sier Eurosport-ekspert Åge Skinstad etter Kathrine Harsems fantastiske andreplass i Planica.
Med det mener den tidligere landslagssjefen at Harsem etter karrierebeste og andreplass - foran regjerende verdens- og olympisk mester, Maiken Caspersen Falla, kan ha veltet OL-planen til sprintlandslaget.
– Nå må trenerne også vurdere å vrake en av Østberg, Weng eller Bjørgen, om Bjørgen ønsker å gå. Harsem gjør et av karrierens beste løp og viser at hun har klassiskegenskaper som veldig få andre. Med det hun viser i dag er hun en medaljekandidat i OL, sier Skinstad.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
Skinstad tror landslagsledelsen i utgangspunktet hadde bestemt seg for at Caspersen Falla, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg var bankers». Så gjenstod den siste plassen til Bjørgen - om hun ønsket å gå, med Harsem som reserve. Nå kan det ende med at skidronninga likevel ikke får gå, selv om hun skulle ønske det.
– Bjørgen var bedre i NM, men Harsem leverte karrierebeste i dag, og det er aldri dumt å gjøre dagen før OL-uttaket. Det at Marit ønsker å gå lagsprinten kan bety at hun ikke prioriterer sprinten så høyt. Men hun vant i VM i Falun, poengterer Skinstad.

Lagvenninnene ønsker å vrake Bjørgen

Caspersen Falla sier til Aftenposten etter dagens renn i Planica at Harsem bør få gå sprinten i OL, selv om Bjørgen ønsker å gå.
– Jeg synes at Kathrines annenplass her er bedre enn hva Marit har prestert i verdenscupen på sprint i klassisk i år. Sånn sett er det kanskje fair å gi Kathrine sjansen, sier Falla til Aftenposten.
Heller ikke Heidi Weng mener det Bjørgen har levert i sprint denne sesongen er godt nok til å bli tatt ut.
– Jeg føler jo at vi ungjentene har gjort det litt bedre. Hun har ikke prestert så bra i sprint på to år og har ikke vært i finaler, men du vet aldri med Bjørgen. Hvis hun er i kanonform så skjønner jeg jo at alle vil ha henne med. Hun kan være en utfordrer, sier Weng til Aftenposten.
Skinstad mener uttaket på kvinnesiden er minst like vanskelig som på herresiden.
– Det blir et svært vanskelig uttak, et av de vanskeligste på lenge. Jeg trodde 10 kilomteren for damene skulle bli det vanskeligste uttaket, men nå er jeg usikker. Nå er det minst like spennende og vanskelige som på herresiden, sier Skinstad.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36