Alle skal snakke med Klæbo.
Landslagets mest populære mann blir ofte stående sist å snekke med pressen etter skirenn. Under NM på Gåsbu forrige uke skjedde det nok en gang. Da gikk til slutt sprinttrener Arild Monsen inn i intervjusonen og sa klart ifra:
– Han kan ikke stå her så lenge etter et renn, få gutten inn!
PyeongChang
Klæbo forundret da han fikk vite om konkurrentens oppførsel: – Det visste jeg ikke
18/02/2018 PÅ 16:07
Alle vil ha en bit av Klæbo som etter en sterk sesong pekes ut som et av Norges sterkeste gullkort til OL i PyeongChang.

Mye oppmerksomhet

Det er kun en annen skiløper som kan sies å ha fått like mye oppmerksomet som Klæbo denne sesongen.
– Blir du lei av å få spørsmål om Petter Northug?
– Nei det går veldig bra. Jeg setter meg ikke ned og sutrer om jeg får spørsmål om han jeg altså. Det er en fyr som lager mye show og er flink på akkurat den biten der, det er ikke noe tvil om at folk vil skrive om han, sier Klæbo til Eurosport.no.
Men under Idrettsgallaen på Hamar var det 21-åringen som lagde Show. Da han skulle takke for prisen som «Årets gjennombrudd» dro han opp en rød caps med skriften «Make Northug Great Again», til øredøvende jubel i salen.
  • Få med deg verdenscupssprinten i Planica fra 13.00 med Eurosport Player og på Eurosport Norge!
(Artikkelen fortsetter etter bildet!)

Sprintrener Arild Monsen i samtale med Kåre Høsflot etter at barnebarnet Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten under NM på Gåsbu. Til venstre skimtes vinneren i intervju med media

Foto: Scanpix

Blir ikke målt i «likes»

Nok en gang prydet Klæbos navn og bilde nettaviser rundt om i hele landet. Men, ifølge han selv, har han ikke registrert tilbakemeldingene.
– Jeg har stengt av mobilen, så egentlig har jeg ikke fått med meg så mye. Hvis du spørs pappa så har kanskje han et annet svar enn meg. Jeg har prøvd å ligge litt lavt å komme i gang med trening også får det der være utenomsportslige ting.
– Hvorfor sperrer du av telefonen?
– Det er for å holde fokus på det man skal gjøre. Du blir målt på en ting og det er å gå fort på ski. Den telefonen kan spise mye energi om man begynner å lese og bla nedover. Så jeg tror det er greit å bare stenge den helt av noen dager, sier Klæbo.
– Vil du gjøre det helt frem til OL?
– Jeg kommer nok ikke til å stenge den av helt. Men jeg er ikke ofte inne og leser nettaviser nå nei.