OSLO/PYEONGCHANG (Eurosport.no): Marit Bjørgen var i det umulige hjørnet på kvinnenes 30 km. Den norske langrennsløperen gjorde som hun ville og tok et suverent OL-gull etter å ha herjet med sjanseløse konkurrenter som var minutter bak henne i mål.
Da hun passerte målstreken og gikk opp på podiet på blomsterseremonien tok hun til tårene.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
– Alt klaffet i dag, dette var helt perfekt. Jeg fikk klisterføre, det elsker jeg. Jeg hadde fantastisk gode ski og jeg kunne gå veldig kontrollert og avslappa på ski. Jeg liker å styre feltet selv. Jeg synes jeg har manglet litt selvtillit i år, men nå stemmer det. Det var denne distansen jeg hadde bestemt meg for å satse på. Det er min distanse og jeg visste at hvis jeg fikk ting til å klaffe hadde jeg en mulighet, sier Bjørgen til Eurosport.
– Jeg tenkte at jo fortere jeg gikk, jo fortere kom jeg hjem til Marius (sønnen, red. anm.). Jeg får frysninger når jeg går oppløpet av følelsen av å lykkes, fortsetter hun.
Saken fortsetter under videoen:

– Da er jeg ei gammal røy

– Flere på sosiale medier har startet kampanje for å få deg med til 2022?
– Beijing 2022 blir det ikke, da er jeg ei gammal røy, svarer Bjørgen.
Dermed er hun tidenes vinterolympier med hele åtte gull og totalt 15 medaljer. Ole Einar Bjørndalen var tidenes vinterolympier med sine åtte gull og hele 13 medaljer. Hun er også forbi skikongen Bjørn Dæhlie som også har åtte gull og tolv medaljer.
– En parademarsj mot å bli tidenes vinterolympier, sa ekspertkommentator Åge Skinstad.
– Hun er tidenes beste lagspiller også. Hun sørger for å dra med seg de andre til medaljer også i dette mesterskapet. Hun er et fantastisk menneske, sier Eurosports langrennsekspert Vibeke Skofterud.
Hun avsluttet lekene på best mulig vis. På avslutningsseremonien senere søndag runder hun av OL-karrieren med å være Norges flaggbærer. Norge vant også medaljestatistikken med 14 gull, og 39 medaljer.
Krista Pärmakoski tok sølvet foran Stina Nilsson. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer fire.
Saken fortsetter under videoen:

Bjørgen knockout

Bjørgen gjorde som hun ville og gikk i fronten av feltet i starten på tremila. Langrennsdronninga skrudde opp farten og ved 7.5 km ble det skikkelig strekk i feltet. Et skikkelig forvarsel på hva som var i emning.
Like etter klinket Bjørgen til og sprengte feltet. Kun Krista Pärmakoski og Charlotte Kalla klarte å få henge med på hardkjøret.
Men etter hvert måtte de to andre forhåndsfavorittene kapitulere. Bjørgen gikk så tøft at hun regelrett slo knockout på konkurrentene. Ved 11.25 km var det 21 sekunder ned til Kalla og co.

Gikk feil løype – medalje røk

Halvveis valgte Bjørgen å byttet ski, uten at hun tapte nevneverdig på det. Avstand var over 50 sekunder ved passering 15 km og det skulle bare øke. Kerttu Niskanen og Pärmakoski var over minuttet bak ved neste passering.
Østerriske Teresa Stadlober lå lenge an til medalje og hadde Pärmakoski i ryggen, men tok feil i svingen og gikk ut i den røde løypen. Det tok en stund hun skjønte det og dermed røk en potensiell medalje for Stadlober.
Men Bjørgen var suveren og gikk in til OL-gull.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36