Populære sporter
All sport
Vis alt

Bjørgen bekrefter: Står over sprinten

Oppdatert 10/02/2018 klokken 11:04 GMT+1

Under medaljeintervjuet etter lørdagens sølv på 15-kilometer med skibytte avslørte Marit Bjørgen at hun ikke går tirsdagens sprint.

Marit Bjørgen

Foto: Scanpix

Det bekrefter 37-åringen til Eurosport.no.
– Det er et valg jeg har tatt for lenge siden. Jeg føler ikke det er der jeg har noen medaljesjanse, så derfor har jeg tatt det valget, sier Bjørgen.
– Valget er tatt. Nå ser jeg frem til torsdag og 10-kilometeren da, legger hun til.

Tror på et godt OL

Med sølv på OLs første øvelse holder Bjørgen på det gode humøret hun har tatt med seg inn i mesterskapet. Med kun tre dager til sprinten er det forståelig at hun står over tirsdagens løp, med fokuset rettet mot arbeidsoppgavene og en ny gullmulighet torsdag.
– Jeg er veldig fornøyd med åpninga og håper det vil bli bedre og bedre utover. Det kommer en 10-kilometer på torsdag som jeg gleder meg veldig til, så får vise, sier Bjørgen videre.
Da håper både Bjørgen selv og resten av det norske folk at 37-åringen skal ta steget helt til topps.
(Saken fortsetter under videoen)

Dårlig norsk laginnsats

Den norske langrennsdronningen er en av de absolutt største gullkandidatene på mellomdistansen om fem dager, og kanskje blir det nok en svensk-norsk duell med Charlotte Kalla, som allerede på OLs åpningsdistanse lørdag sikret seg en olympisk gullmedalje fra Korea.
Gullet på 15-kilometeren med skibytte gikk til Sverige, sølvet til Norge, mens finnene kapret bronsen.
De andre norske langrennsjentene - Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Ragnhild Haga - skuffet og ble henholdsvis nummer 9, 11 og 15. Forhåpentligvis kommer de sterkere tilbake over de neste to ukene, med første mulighet allerede om tre dager på tirsdagens sprint.
Den kan du se på TVNorge og Eurosport Player tirsdag 13. februar, fra klokka 09.30 norsk tid!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame