PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no):
Det ble ingen stor norsk laginnsats for langrennsjentene på 15 kilometer skiathlon.
Marit Bjørgen leverte et sterkt løp og tok et meget imponerende sølv, men kunne ikke gjøre noe med suverene Charlotte Kalla.
PyeongChang
Her er Bjørgen tilbake etter historisk OL: – Har nådd målene mine
26/02/2018 PÅ 17:28
For de andre norske damene ble det en trist affære. Nest beste norske ble Heidi Weng på niendeplass.
– Det må lov å være si at vi er litt skuffet. Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng går kanskje to av de dårligste løpene de har gjort denne sesongen. Det kommer i et OL der du skulle ha toppet formen. Det er klart at jeg tror de er litt forvirret. De hadde nok trodd de var i bedre form enn de var og så blir de tatt litt på sengen den dagen det virkelig skal gås fort, sier Eurosport-ekspert Vibeke Skofterud.

Skuffet Haga: – Merkelig

For Ragnhild Haga ble det tung dag i sporet. Hennes OL-debut ble alt annet enn hun hadde ønsket, med en 15. plass, nesten halvannet minutt bak vinneren.
Hun bekrefter at det preger en forvirrelse etter den svake laginnsatsen.
– Det var litt merkelig. Jeg hadde håpet å føle meg bedre og få et bedre løp. Det er kjedelig med et av sesongens dårligste renn her i dag. Men jeg gjorde mitt beste, og kan ikke gjøre mer, sier Ragnhild Haga til Eurosport.
Hun visste ikke hva som gikk galt da hun snakket med Eurosport etter løpet.
– Vi har ikke funnet det ut ennå. Jeg er litt skuffa, og det tror jeg flerre norske er. Men vi gleder oss vedlig over Marit som tar sølv. Hun redder dagen, sier Haga.
– Det er skuffende. Vi har vært jevnt gode i år. Visste hun (Kalla) kom til å bli sterk, men det er gledelig med én på pallen. Vi skulle vært bedre som lag, sier hun.

Ikke fornøyd med skiene

Weng, som kom inn som nummer ni, følte hun ikke hadde nok nok feste på klassiskdelen.
– Det var en løype med mye fart i. Følte liksom det var mange som klarte å bli med. Følte kroppen var bra, men skulle gjerne hatt mer feste på klassiskdelen. Enten det eller at jeg ikke klarte å roe meg ned. Jeg hadde mange glepptak der, sier Weng til Eurosport.no

– Blir en knallhard evaluering

I tillegg til Weng på niende og Haga på 15., ble det en skuffende 11. plass for Ingvild Flugstad Østberg.
Nå spår Eurosport-eksperten at det blir en tøff evaluering i kveld.
– Det blir en knallhard evaluering i etterkant. Det er sånn i OL og VM at det er slik at du tar ut mindre risiko. Det er større fallhøyde på det å mislykkes. I dag synes jeg kanskje vi burde vært mer offensive. De vet at det er noen av de sterkeste langrennsløperne kapasitetmessig i feltet. Det er rart at det var et såpass lureløp. De har nok en evaluering på bakrommet senere i dag, sier hun.
PyeongChang
Bjørgen avslører OL-løftet hun ga til Johaug
25/02/2018 PÅ 15:23
PyeongChang
Stoppet for å bli tatt igjen av svensken. Nå forklarer hun hvorfor
25/02/2018 PÅ 13:36