I Johaugs første renn etter Tour de Ski, der hun vant overlegent sammenlagt, viste hun ingen tegn til svakhet.
Johaug ledet på alle mellompasseringene og knuste konkurrentene over de 10 kilometerne i Nove Mesto.
Langrenn
Trøblete oppladning til OL-sesong for Bolsjunov
21/09/2021 PÅ 06:17
– Jeg følte meg veldig bra i dag, jeg hadde en god dag. Som jeg sa før start var jeg spent på hvordan kroppen ville reagere på hardøktene etter Tour de Ski, men jeg fikk jo føret mitt, sa Johaug til NRK.
Etter 2,7 kilometer var Johaug 6,5 sekunder foran Weng, før hun hadde økt og var 17,1 kilometer foran sin norske lagvenninne etter fem kilometer. Med 2,3 kilometer igjen var Johaug 28,3 sekunder foran Weng, mens hun i mål hadde økt med ytterligere 12 sekunder til Weng.
– Jeg var litt overrasket over at tidsdifferansen ble så stor, samtidig gikk jeg meg ikke bånn stiv, og fikk gode tilbakemeldinger hele veien, sa den suverene vinneren.
Natalja Neprjajeva lå bak Weng med 2,3 kilometer igjen, men kom som et uvær på tampen og knuste Weng på den siste sløyfen. I mål var hun åtte sekunder foran Weng, som ble nummer tre.
– Det var veldig tungt, løst og ikke noe flyt. Men det gikk kjempebra plasseringsmessig. Jeg trodde det var verre enn det var. Det er vanvittig tungt der ute, sa Weng etter målgang.
Ingvild Flugstad Østberg fikk det tyngre utover i løypa og endte på 6.-plass, plassen bak Ragnhild Haga.
(©NTB)

Indre Bane nyttårspod: RBK-opprydding, VIFs drømmetrener og Godset i trøbbel

Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31