• Se alt fra OL i Beijing på discovery+ fra 4. februar
Trønderen forlot høydesamlingen i italienske Seiser Alm søndag morgen. Det gjorde han sammen med sprinttrener Arild Monsen, som testet positivt på en antigentest ved ankomst på Gardermoen og senere på en PCR-prøve.
Hittil har Iversen bare avgitt negative svar. Han har vært gjennom fire testrunder det siste døgnet, men sier han «skjønner at jeg lever litt utsatt i noen dager».
Beijing 2022
Gullfest for Johaug og Klæbo: Slik var Norges langrenns-OL
20/02/2022 PÅ 20:35
Treneren for kvinnelandslaget i langrenn skulle gjerne vært foruten usikkerheten i OL-oppkjøringen.
– Det er veldig spesielt. Det er vanskelig å ikke være utrygg. Vi vet det er risikabelt, og at det er en stor sjanse for at noen i den norske troppen ikke får dra til OL. Noe annet ville vært en senasjon, sier Iversen til NTB.
De neste dagene er det hjemreisen fra Nord-Italia til Norge som utgjør den største smitterisikioen. Langrennsfolket reiser med ordinært rutefly fra München. Deretter venter det ett døgn på norsk jord før en chartret tur til Beijing-lekene skjer 27. januar.
– Jeg tror at utøverne og trenerne har vært flinke. Vi kan ikke bruke energi på ting vi faktisk ikke kan gjøre noe med. Mitt inntrykk er at løperne har greid å dytte dette foran seg, sier Iversen.
– Men det er klart: Det blir noen kritiske og spennende dager vi går i møte. Vi krysser fingrene litt og håper at det skal gå bra.
Mandag ettermiddag ble det kjent at flere herreløpere trolig blir definert som nærkontakter av Monsen. Det vil fort bety senere OL-avreise for dem det gjelder. Olympiatoppen har også satt opp et charterfly 31. januar.
(©NTB)
Beijing 2022
Halvt norske Sophia knust etter tabbe: – Jeg begynte å gråte
20/02/2022 PÅ 13:31
Beijing 2022
Forteller om de ekstreme forholdene: – Har aldri sett maken
20/02/2022 PÅ 06:55