Populære sporter
All sport
Vis alt

Kritisk til langrennsledelsen: – Synes litt synd på laget mitt

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 16/02/2022 klokken 13:43 GMT+1

Maiken Caspersen Falla tar et oppgjør med norske lagledere etter OL-skuffelsen i lagsprinten. Spesielt er hun kritisk til «unødvendige» uttalelser til mediene.

Maiken Caspersen Falla

Foto: NTB

Bakteppet er diskusjonen rundt nivået i norsk kvinnelangrenn bak eneren Therese Johaug. Underveis i OL har langrennssjef Espen Bjervig uttalt at han er fortvilet over utviklingen på kvinnesiden, mens både han og kvinnetrener Ole Morten Iversen har vært åpne om at de vurderte å hente inn skiskytter Tiril Eckhoff til stafetten i OL.
– Det er uttalelser fra ledelsen som vi gjerne skulle ha vært foruten. Det er det ikke noen tvil om, sier landslagsveteranen Falla (31) når hun møter norsk presse etter å ha gått inn til 8.-plass på lagsprinten sammen med Tiril Udnes Weng.
– Jeg synes jo litt synd på laget mitt, da. Det er så mange hardtarbeidende jenter der, de er så flinke og står på. De bruker hver eneste dag, 24 timer i døgnet, på å bli best på ski. og jeg synes de fortjener bedre. De fortjener at folk har troen på dem, fortsetter Falla.

Dårlig forberedt

Hun stopper ikke der. Foruten kommentarene om stoda i norsk langrenn stiller hun spørsmål ved forberedelsene til OL. Har de norske langrennsløperne vært nok i høyden, og kjente de nok til løypene i kinesiske Zhangjiakou?
– Jeg føler meg ikke godt nok forberedt. Jeg skulle ønske at jeg hadde trent mer spesifikt på løypa. Det har vi gjort før, og det har fungert bra. Jeg vet ikke hva andre (nasjoner) har gjort med høyde. Men før Sotsji (2014) var vi mer i høyden, og det var lavere enn her, sier Falla.
– Det er lett å være etterpåklok, men når man ikke får det til må man se på hva man kunne gjort annerledes og legge en ny plan. Forberedelsene har ikke vært bra nok, men vi har trodd at de har vært bra nok.
Hun har et enkelt svar på spørsmål om ledelsen bør ta mer ansvar for det hun mener er for dårlige OL-forberedelser:
– Ja, jeg synes det.
picture

Uenige med professor om høydeopphold: – For enkelt forklart

– Unødvendig

Som veteran i laget ønsker Falla å benytte anledningen til å snakke ut og forsvare sine lagvenninner. Det er først og fremst uttalelsene i mediene som er problemet hennes.
– Jeg har lyst til å forsvare lagvenninnene mine. Det er så bra stemning i laget, og de fortjener en ledelse som har troen på dem.
Falla mener ikke nødvendigvis at utskifting av løpere og personell er veien å gå.
– Vi har mange fine trenere og ledere og et godt miljø. Vi skal ikke svartmale alt. Men det er uttalelsene til mediene jeg synes har vært unødvendige. Jeg håper ledelsen ser at vi må gjøre noe annerledes. Vi må finne på noe for å fortsette å ta nye steg, mener hun.

Har snakket sammen

Langrennssjef Bjervig ble forelagt kritikken til Falla, og han erkjenner at han internt har beklaget for noen av uttalelsene han har kommet med den siste uken.
– Ja, det er har det stått om i mediene allerede. De uttalelsene utøverne har reagert på, har vi pratet om, selvfølgelig, sier Bjervig og legger til:
– Når noen har følt seg berørt av det, prater vi om det. Jeg prater med utøverne.
Bjervig understreker at han aldri har sagt at det ikke finnes gode løpere hjemme i Norge, men at han uttalte at det ikke fantes flere medaljekandidater å hente inn til OL-troppen. Videre tror han det finnes flere veier til å styrke kvinnesiden, og at det ikke finnes noe fasitsvar.
– Det har jeg vel også svart på (landslagsledelsens ansvar). Vi legger opp et opplegg, og det er ikke bare vi, det gjør vi sammen med trenerteam, regionslag og skigymnaser. Hele Langrenns-Norge er med på å diskutere landslagsmodellen vår. Vi ser at det i perioder ikke har vært så mange jenter som har slått seg opp i verdenseliten som på guttesiden. Det er sikkert flere veier til Rom på det, men vi må bare fortsette å jobbe med det og prøve å involvere flest mulig, sier langrennssjefen.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame