Populære sporter
All sport
Vis alt

Fossesholm lyspunktet da Norge havnet utenfor pallen: – En fantastisk etappe

Stian Nufsfjord

Oppdatert 12/02/2022 klokken 11:39 GMT+1

Helene Marie Fossesholm leverte en bunnsolid etappe da Norge måtte nøye seg med en femteplass på staffeten som ble vunnet av de russiske jentene.

Her går Udnes Weng i bakken: – Nei, nei, nei!

SAKEN OPPDATERES!
Vår sterkeste kort, Therese Johaug lot seg imponere av Fossesholm sin tredjeetappe.
– Helene gjør en fantastisk etappe. Hun er kald i hodet og gir meter der hun vet hun skal slippe for å spare til slutten. Den avslutningen hennes var helt rå forteller Johaug til Discovery.
Også ekspertkommentator Trond Nystuen lot seg imponere av den vanvittige etappen til Fossesholm. Hun parkerte Frida Karlsson og sørget for luke ned til finske Niskanen. Hun sendte Haga ut 14 sekunder bak tyske Krehl.
Det tok ikke lang tid før Sundling og Parmakoski fikk kontakt med Haga. I det tøffeste partiet ble det for tungt for Haga å henge med. Den norske ankerkvinnen gjorde det hun kunne for å minimere luken.
Men Haga kunne ikke hamle opp med finnen og svensken. Parmakoski viste styrke og spurtslo sprinteren Sundling på oppløpet.

– Faller fra en medalje

– Hadde jeg ikke tryna hadde vi kanskje tatt medalje. Vi innbiler oss at vi tok medalje i dag.
Det sa uheldige Tiril Udnes Weng etter dagens stafett til Discovery.
– Vi faller fra medaljen, mener ekspertkommentator Trond Nystad.
På første etappe mistet Tiril Udnes Weng balansen og falt midt i etappen sin på et kritisk punkt. Dermed fikk Johaug et vanseklig utgangspunkt med 27 sekunder opp til russiske Natalia Nepreaeva.
Ingen kunne gjøre noe med Russland og Tyskland, som holdt luken de opparbeidet seg tidlig på stafetten. Stepanova gikk Russland inn til gull, mens tyske Krehl gik tyskland inn til et overraskende sølv.
Johaug greide aldri å spise skikkelig inn på Napraeva og Hennig, og sendte ut Fossesholm sammen med svenske Frida Karlsson. Fossesholm viste styrke på etappen sin.

– Irriterte meg litt

Ankerkvinnen Ragnhild Haga fikk ikke med seg dramatikken som utspilte seg på førsteetappen før løpet var over.
– Jeg fikk høre det nå i målområdet. Jeg visste ikke at hun hadde falt. Jeg trodde bare hun hadde fått det tungt, Jeg tenkte at det var høyden, og det er jo mye som kan skje i løypene her, sier Haga.
Hva tenkte du da du forsto at det var et fall som var grunnen til luken?
– Da irriterte jeg meg litt. Hun kan ingenting for det som skjedde, men det er så kjedlig at noen må oppleve noe sånt på en stafett når det er så tett mellom medaljene. Det er sånt som skjer og vi står sammen som et lag, men det hadde betydd veldig mye for oss å kunne kjempe om den bronsjen i dag.
– Da jeg så henne gråte i målområdet fikk jeg veldig vondt av henne. Det er veldig synd når det er så tett. Det er så lite som skal til for at dette hadde gått stang inn.
Hør Weng beskrivet fallet her:
picture

– Plutselig ligger jeg og kaver i snøen med noen oppå meg

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame