Se OL på discovery+
Lørdag morgen bekreftet skiforbundet at Ann Kjesti Kalvå mister OL etter en positiv koronates, Ragnhild Haga blir erstatteren.
Heidi Weng har også testet positivt for viruset, men hun er fortsatt med i planene for OL. Om alt går som skiforbundet ønsker, så kan hun gå noen distanser i Beijing.
PyeongChang
Ekspertene samstemte, denne jenta droppes på stafetten: – Ingen lyspunkter å spore
15/02/2018 PÅ 15:15
Situasjonen nå er at Kalvå og Weng ikke rekker starten til OL. Landslaget kan ikke dra ned med seks løpere, dermed er Haga den syvende.

Større medaljemuligheter

Ole Morten Iversen, landslagstrener for kvinnene, sier til Discovery at Weng har større medaljemuligheter enn Kalvå. Dermed er det Kalvå som blir erstattet.
– Vurderer vi medaljemuligheten så er det regnestykket veldig enkelt. Nå er det lite som er oversiktlig og forutsigbart. Ting skal fortsatt gå på skinner for at Heidi skal komme seg til OL. Det er ingenting som tilsier at alle testene fremover blir negative, sier Iversen til Discovery.
Slik status er nå blir Kalvå erstatteren for Weng. Om sykdomsforløpet til Weng skulle forverre seg, kan det hende at hun også må erstattes.
– Vi vet at omikrom-varianten gir lett luftveisinfeksjon. Hvis forløpet til Heidi ikke går på skinner, så er det Anne Kjersti vi kan send ned på tampen av turneringen. Hun blir erstatteren til Weng. Nå er det slik at vi må ta en dag om gangen. Vi har et håp om å få Heidi nedover, hun fortjener det lille halmstrået, sier Iversen.
LES OGSÅ: Kalvå mister OL – erstatteren er klar

Dag for dag

Landslagstreneren tørr ikke å si at det verste er unnagjort. Det kan fortsatt komme flere positive tester, og de må se an situasjonen dag for dag.
– Hver dag er like spennende. Hvis vi kommer oss gjennom testregime til avgang før Kina, så kan vi begynne å føle oss sikker. De kan enda teste positivt når de kommer til Kina som følge av en annen type test. Situasjonen er helt uvirkelig.
I følge Iversen er kvinnelandslaget flinke til å ikke bekymre seg mer enn nødvendig.
– Fokuset er fremover. De gjør så godt ut av det som mulig, men det er såklart vanskelig.
– Testene styrer alt. Når resultatet kommer kan vi legge en plan for neste dag. Heldigvis var alle testene negative i går, jeg tror kanskje det skal gå bra med de vi har nå.
PyeongChang
Frykter stafettplassen røk: – Psyket ut da startnummer 87 skled forbi meg
15/02/2018 PÅ 08:11
PyeongChang
Ekspertenes dom: Disse kan rappe gullet fra Norge på åpningsdistansen
09/02/2018 PÅ 16:47