Det bekrefter skiforbundet i en pressemelding.
«I forbindelse med smittesituasjonen i den norske OL-troppens kvinnelag, har vi behov for å sikre nok utøvere til distansene under lekene.» står det i pressemeldingen.

Ragnhild Haga, som var tatt ut som reserve, erstatter Kalvå i Beijing. Heidi Weng testet også positivt, men situasjonen hennes avventes nærmere, melder skiforbundet.
Beijing 2022
Gullfest for Johaug og Klæbo: Slik var Norges langrenns-OL
20/02/2022 PÅ 20:35
Denne sesongen har Haga stått utenfor landslaget, og måttet stå for egen satsing. Det får hun nå betalt for, og får ta del i OL.
Haga tok gull på 10 kilometer friteknikk under lekene i Pyeonchang for fire år siden. I tillegg tok hun stafettgull sammen med Ingvild Flugstad Østberg, Marit Bjørgen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.
OLs første langrennsøvelse er kvinnenes skiathlon 5. februar.
Kvinnelandslaget skal etter planen fly fra Zürich til Beijing tirsdag. Herrene forlater i helgen Seiser Alm, og setter kursen mot Oslo. Mandag flyr videre til Beijing.

Flere tilfeller

Torsdag kveld kom nyheten om at Simen Hegstad Krüger har fått påvist koronasmitte. Han er den fjerde personen som har testet positivt på langrennslandslaget og frykten er stor for at det blir enda flere.
– Det er en absurd situasjon, sier Discovery-ekspert Tor-Arne Hetland.
Fredag bekreftet skiforbundet at det ikke var registrert noen nye smittetilfeller. Alle PCR-testene utført på landslagsløperne i langrenn i Seiser Alm er var negative.
Saken oppdateres!
Beijing 2022
Halvt norske Sophia knust etter tabbe: – Jeg begynte å gråte
20/02/2022 PÅ 13:31
Beijing 2022
Forteller om de ekstreme forholdene: – Har aldri sett maken
20/02/2022 PÅ 06:55