Populære sporter
All sport
Vis alt

Kalvå mister OL – erstatteren er klar

Oppdatert 29/01/2022 klokken 09:36 GMT+1

Anne Kjersti Kalvå mister OL i Beijing etter å ha testet positivt for korona. Ragnhild Haga blir hennes erstatter.

Anne Kjersti Kalvå

Foto: NTB

Det bekrefter skiforbundet i en pressemelding.
«I forbindelse med smittesituasjonen i den norske OL-troppens kvinnelag, har vi behov for å sikre nok utøvere til distansene under lekene.» står det i pressemeldingen.

Ragnhild Haga, som var tatt ut som reserve, erstatter Kalvå i Beijing. Heidi Weng testet også positivt, men situasjonen hennes avventes nærmere, melder skiforbundet.
Denne sesongen har Haga stått utenfor landslaget, og måttet stå for egen satsing. Det får hun nå betalt for, og får ta del i OL.
Haga tok gull på 10 kilometer friteknikk under lekene i Pyeonchang for fire år siden. I tillegg tok hun stafettgull sammen med Ingvild Flugstad Østberg, Marit Bjørgen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.
OLs første langrennsøvelse er kvinnenes skiathlon 5. februar.
Kvinnelandslaget skal etter planen fly fra Zürich til Beijing tirsdag. Herrene forlater i helgen Seiser Alm, og setter kursen mot Oslo. Mandag flyr videre til Beijing.

Flere tilfeller

Torsdag kveld kom nyheten om at Simen Hegstad Krüger har fått påvist koronasmitte. Han er den fjerde personen som har testet positivt på langrennslandslaget og frykten er stor for at det blir enda flere.
– Det er en absurd situasjon, sier Discovery-ekspert Tor-Arne Hetland.
Fredag bekreftet skiforbundet at det ikke var registrert noen nye smittetilfeller. Alle PCR-testene utført på landslagsløperne i langrenn i Seiser Alm er var negative.
Saken oppdateres!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame