Kampen om den siste plassen på kombinertlaget har stått mellom Krog og Espen Andersen. I en pressemelding opplyser skiforbundet av valget falt på Andersen.

– Mangler rytme og energi

PyeongChang
Terget av tyskernes gest foran Norges ankermann: – Bensin på bålet
22/02/2018 PÅ 14:46
– Det ser jo ikke bra ut for min del nå. Jeg fikk selvtillit i den lille bakken, men mangler rytme og energi i den store bakken. Ting stemmer ikke, sier en skuffet Krog til Eurosport.
I sine to siste treningshopp landet han på 113 og 117 meter. Andersen strakk seg ned til 130 meter.
– Dette er trenerne sin avgjørelse. Jeg føler i hvert fall at ting har løsnet for meg nå og at det går lettere i bakken, sier Andersen.

Slik begrunnes valget

Landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen forteller at valget ble gjort basert på prestasjoner fra trening.
– På sistehoppet på trening nærner han seg det nivået vi vet han har inne. Når ting ble som de ble på trening, var det egetlig et greit uttak. Andersen gikk inn til OL med en fordel til Krog, men har slitt med å få ut potensialet i normalbakken. Nå ser vi progresjon hos han jevnt, og dessuten har Espen to seiere i verdenscupen så langt denne sesongen, sier Ingebrigtsen til Eurosport.
Han har forståelse for at Krog ble skuffet over å ikke få delta i OL-konkurransen.
– Han får det ikke helt til å stemme hoppmessig. Det er veldig synd, for Magnus har selvsagt veldig lyst til å gå. Men et valg må tas og da er Espen foran per dags dato, sier landslagstrener.
PyeongChang
Ekspertens dom: – Fellesnevneren som kan ha kostet oss gullet
22/02/2018 PÅ 11:59