Populære sporter
All sport
Vis alt

Reiser til OL med høygravid kjæreste hjemme: – Gullet er allerede sikret

Andreas Hopen

Publisert 29/01/2022 klokken 20:17 GMT+1

De siste årene har det vært en «babyboom» på kombinertlandslaget. Når Jørgen Graabak skal konkurrere under OL i Beijing sitter kjæresten høygravid hjemme.

Jørgen Graabak

Foto: NTB

  • Se hvert eneste hopp og stavtak under OL i Beijing på discovery+
Kombinertlandslaget har de siste årene nytt stor suksess. Jarl Magnus Riiber har vunnet verdenscupen sammenlagt tre ganger, og de øvrige norske utøverne ligger stadig i toppen av resultatlistene.
Samtidig som de norske kombinertguttene har hatt suksess både i bakken og i skisporet har det også vært lykke på privaten. Før forrige sesong ble Jarl Magnus Riiber far, etterfulgt av at Espen Bjørnstad ble far i november 2020. Når OL-ilden slukkes i Beijing er det lagets eldstemann, Jørgen Graabak, som må haste hjem for å være med på barnefødsel.
– Det må kunne sies å være en babyboom, så jeg er inspirert kan du si, nei det var veldig artig, og jeg koser meg med å se hvordan de andre guttene har det med sine, og jeg gleder meg til å få min, sier Graabak som skal bli far til en sønn like etter OL i Beijing.

– Gullet er allerede sikret

For mange utøvere blir de olympiske lekene i Beijing høydepunktet i 2022, men for Graabak som skal få hilse på sin førstefødte, er det ingen tvil om hva han holder høyest.
– Familieforøkelsen blir vel høydepunktet ditt i 2022 uansett hvordan det går i OL?
– Helt garantert. Gullet er allerede sikret, så det blir et bra år uansett, fortsetter trønderen.
Graabak forteller at han har lagt bak seg en skuffende sesong, men at han er mye mer motivert nå. En av tingene som har fått smilet tilbake hos Graabak er at han har fått tilbake treneren sin som gikk permittert store deler av forrige sesong på grunn av COVID-19.
– Nå føler jeg at jeg har fått den oppfølgingen som jeg trenger, og det er en helt annen situasjon denne sesongen her. Gjennom sommeren og høsten har jeg kjent at jeg er revansjesugen, sier 30-åringen.

Nytt og spisset landslag

Før årets sesong ble det gjort flere endringer på kombinertlandslaget. Tidligere landslagssjef Peder Sandell gikk ut – og tidligere landslagsløper og fjoråets assistenttrener Jan Schmid rykket opp som hovedtrener. Det er en trener Graabak har troen på.
– Det var en bra mann i Sandell som ga seg, men vi har også fått inn en bra mann i Jan. Han er en flink trener, og jeg håper han blir med i mange år fremover, så lenge han tar vare på seg selv og ikke jobber for mye, sier Graabak.
– Er han litt arbeidsnarkoman?
– Han er trenernarkoman, han er veldig samvittighetsfull og er opptatt av at alt skal være på stell for oss utøverne, så vi får være snille med han, slik at han får seg noen lommer med hvile, ellers sliter vi han ut, fortsetter trønderen.
Graabak konkurrerte sammen med Jan Schmid frem til den nye landslagssjefen la opp i 2019, men han synes ikke det er rart at hans tidligere lagkompis nå er sjef.
– Jan er fortsatt Jan, og jeg kjenner han igjen selv om han nå er sjefen min. Han har gjort trener- og lederrollen til sin egen. Det hadde vært verre om han hadde endret seg helt nå når han er sjef, forklarer Graabak.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Skal forsvare Norges OL-gull i Beijing: – Det tipper jeg vi klarer

Fryktet for landslagsplassen

Landslagsutøverne har alle lovord om Schmid. Samtidig som han tok over som landslagssjef ble landslaget kuttet ned fra syv til fem. Det er også en endring utøverne virker å like.
– Endringen har vært veldig positiv synes jeg. Vi har hatt et tett og bra lag, og alle har holdt høyt nivå hittil, og det har ført til at man får mer oppfølging fra trenerne, sier Andersen.
Han kom med på landslaget, men det var ikke selvsagt. Tidvis forrige sesong konkurrerte Andersen i kontinentalcupen, i en sesong hvor blant annet kyssesyken satte ham ut av spill.
– Midtveis i sesongen begynte jeg å se litt mørkt på både karriere og landslag i fjor. Jeg trøblet en del med kyssesyke og andre ting, så jeg måtte begynne å se på andre scenario hvis jeg ikke skulle klare cuten. Jeg hadde forstått godt om jeg hadde blitt vraket, sier Bjørnstad som tidvis har imponert denne sesongen. I Ramsau før jul ble 28-åringen nummer fem.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame