Populære sporter
All sport
Vis alt

Graabak med tredjeplass i Seefeld: – Det norske lyspunktet

Wilma Bergseth

Oppdatert 29/01/2022 klokken 16:20 GMT+1

Tyske Vinzez Greiger tok seieren i Seefeld. Jørgen Graabak ble beste nordmann.

Jørgen Graabakk

Foto: Getty Images

Geiger tok seieren i ett av kombinertsesongens største høydepunkter. Norske Jørgen Graabakk gikk inn til tredjeplass etter et godt skiløp.
Storfavoritt Jarl Magnus Riiber tok en klar seier i første renn av "trippelen" i Seefeld på fredag. Det var derfor store forventinger til at han også skulle ta seieren i dagens renn. Han endte på en skuffende tiendeplass etter et ustabilt hopp.

Dårlige forhold

Dårlige forhold gjorde at flere av de norske utøverne syntes det var krevende å hoppe. Blant annet Andreas Skoglund sa til NRK at det er utfordrende å hoppe i den sterke vinden.
Det ble etter hvert satt inn en prøvehopper for å teste om det var mulig å fortsette rennet i Seefeld. De dårlige forholdene gjorde at hopprennet ble satt på vent.
Vindforholdene ble bedre og hopprennet fortsatte.
Storfavoritten Riiber hoppet nest sist. Han fikk et krevende hopp hvor han nesten ble blåst over ende av vinden. Han hentet seg inn igjen, men dette gjorde at han begynte et minutt og ti sekunder bak.
– Der var jeg nesten redd for at han skulle gå rundt, sier kommentator Asbjørn Myhre.
Jørgen Graabak ble beste nordmannen foran Riiber etter hoppingen. Han begynte et minutt og åtte sekunder bak ledenede Kristjan Ilves.

Imponerer på langrenn

– Det skal en redringsaksjon til om det skal bli nok en World-Cup seier med dette utgangspunktet, sa Myhre før skirennet.
Graabak og Riiber tok raskt igjen gruppen foran, men Riiber falt litt bak på runde tre, mens Graabak imponerte og lå i tetgruppen.
På oppløpet ble Graabak gått fra, men gikk inn til en tredjeplass.
– Han er dagens norske lyspunkt, sa Asbjørn Myhre etter målgang.
Jarl Magnus Riiber gikk inn til en tiendeplass.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame