Populære sporter
All sport
Vis alt

Opseth åpner for å avbryte sesongen etter tøft VM: – Usikker på hva jeg skal gjøre

Eurosport
AvEurosport

Publisert 02/03/2023 klokken 11:28 GMT+1

Skihopper Silje Opseth (23) fant en ørliten trøst i at hun avsluttet VM med en godt hopp. Hvordan veier videre ser ut, råder det imidlertid usikkerhet rundt.

Silje Opseth på pressetreff i Kranjska Gora under ski-VM 2023 i Planica, Slovenia. Foto: Heiko Junge / NTB

Foto: NTB

Holeværingen-hopperen hadde store ambisjoner på egne vegne foran inneværende sesong. Starten var formidabel, men siden har det vært minst like mange skuffelser som oppturer.
Onsdag avsluttet hun Planica-VM med en 16.-plass i storbakkerennet etter et godt finalehopp på 128,5 meter. Etter rennet smilte Opseth tappert i pressesonen, men ansiktsuttrykket fortalte også om at i bunnen rådet skuffelse.
– Jeg føler fortsatt ikke at alt har løsnet av ett OK skihopp, så jeg skal hjem og jobbe litt, tenker jeg, sa 23-åringen til NTB.
I kjelleren
Når Opseth blir bedt om å oppsummere mesterskapet hun nå har bak seg, kommer skuffelsen til uttrykk.
– Dette var en dal i den berg-og-dalbanen sesongen min har vært. Jeg sitter ikke igjen med så mye positivt, egentlig. Men jeg har lært, og jeg tar med meg noen nye erfaringer, begynner landslagshopperen – og fortsetter:
– Det er litt vanskelig å sette ord på det, for jeg trodde ikke det var mulig å gå enda dypere ned i en kjeller enn det jeg hadde gjort da jeg tok noen uker fri fra verdenscupen (før VM). Det var det tydeligvis.
Det er liten tvil om at motgangen de siste ukene har gått tøft inn på Opseth.
– Jeg har vært en person jeg ikke egentlig har klart å kjenne meg igjen i. Det har vært tungt, sier 23-åringen ærlig til NTB.
Usikker på Raw Air
Etter hjemkomst fra Planica retter hoppkvinnene fokus mot den kommende Raw Air-turneringen og det historiske skiflygingsrennet i Vikersund. Raw Air starter i Holmenkollen allerede helgen etter VM.
Opseth sier imidlertid at hun må i tenkeboksen.
– Nå tenker jeg at jeg skal summe meg litt, og så får vi ta en ting av gangen.
– Du er usikker på hvordan veien videre ser ut?
– Ja, jeg er litt usikker på hva jeg skal gjøre. Jeg må ta meg en prat med trenerne og legge en plan, sier Holeværingen-hopperen.
– Kan det være et alternativ å ta en pause for å samle tankene litt?
– Kanskje, kanskje ikke. Vi får se, sier Opseth.
Dersom hun dropper Raw Air er sesongen fort over for 23-åringen. Etter rennet i Vikersund gjenstår kun én verdenscuphelg i Lahti.
Opseth står med tre verdenscupseire denne sesongen. De kom i Wisla, på Lillehammer og i Sapporo. Deretter har det buttet imot.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame