Populære sporter
All sport
Vis alt

Inntekten stupte: – Sikkert den utøveren med dårligst timebetalt

Eurosport
AvEurosport

Publisert 01/03/2023 klokken 06:34 GMT+1

I flere sesonger hoppet Maren Lundby (28) inn mest premiepenger av samtlige i verdenscupsirkuset. Så ble det full stopp.

Maren Lundby.

Foto: NTB

– Jeg er vel sikkert den utøveren med dårligst timebetalt de siste sesongene. Det har vært fryktelig dårlig, føler jeg, med tanke på alle timene jeg har lagt ned. Men jeg håper det skal lønne seg på sikt, smiler Lundby til NTB.
Forrige sesong gikk fløyten på grunn av helseutfordringer. Det førte også til et kraftig fall på inntektssiden. Fra å ha vært blant utøverne som hoppet inn mest penger i sesong etter sesong, var plutselig posten på budsjettet med premiepenger fra Det internasjonale skiforbundet (FIS) null.
– Jeg har kanskje tjent 30.000 de siste to årene. Muligens litt mer, smiler Lundby.
Kontrasten er stor til hvordan situasjonen har vært tidligere. I 2016/17-sesongen hoppet hun inn 363.000 kroner. I de tre sesongene som fulgte deretter, ble fasiten 442.000, 627.000 og 514.000 kroner.
Atskillig mindre ble det i den koronaavbrutte 2020/21-sesongen, og deretter altså null forrige sesong.
Lundby understreker at det plutselige inntektsfallet ikke skapte noen økonomisk krise for henne.
– Jeg hadde litt å leve på fra før, men å ha det sånn i flere sesonger blir nok tøft, smiler hoppdronningen fra Bøverbru.
Nå er 28-åringen tilbake for fullt, uten at det så langt har gitt noe voldsomt økonomisk oppsving. Denne sesongen har hun hoppet inn i overkant av 45.000 kroner.
Med til historien hører det at hun «kun» har hoppet åtte verdenscuprenn denne sesongen. 12.-plassen fra rennet i Hinterzarten på nyåret var beste plassering før Planica-VM startet.
Onsdag kveld er Lundby det heteste norske navnet når det skal konkurreres i storbakken i Planica etter gode hopp i bakken tirsdag.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame