Etter en ruskete førsteomgang for alle de norske, overbeviste Daniel-André Tande om at han kan matche Kamil Stoch og Richard Freitag, som er de største favorittene inn mot OL.
– Jeg trodde ikke det siste hoppet ville være nok, og jeg ble overrasket da det holdt til seier, sier Tande til FIS.
Tande lå på fjerdeplass etter første omgang, men hoppet seg altså til topps med et sistehopp på 146,5 meter. Med det fikk han 261,3 poeng - 0,8 poeng foran Richard Freitag på andreplass. David Kubacki endte på tredjeplass med 254,8 poeng, og Kamil Stoch på fjerde med 0,3 poeng mindre.
PyeongChang
Fersk verdensmester i fare for å bli OL-vraket: – Hadde nok blitt litt sur
14/02/2018 PÅ 09:54

Satte press

Det var nervepirrende minutter etter Tande hadde levert finaleomgangens lengste hopp. Storfavorittene sto fortsatt igjen, og nordmannen hadde lagt press på dem.
– Han (Tande) er helt rå når han leverer hopp som dette, og jeg liker at han kam matche Freitag og Stoch, som til nå har sett ut som de beste inn mot OL, sier Eurosports hoppekspert, Øyvind Berg.
Men det var ingen som klarte å hoppe forbi Tande, som tok sin fjerde individuelle seier i verdenscupen. Det skjer kun en uke etter han var utslått med sykdom.
Se hoppet til Tande her! Saken fortsetter under.
Nest beste norske i lørdagens renn ble Johann André Forfang, som hoppet 144 meter i andreomgang og endte på 7. plass. Like bak ham fulgte Robert Johansson på 8. plass. Dermed var tre nordmenn på topp ti.
De resterende, med unntak av Tom Hilde, havnet på topp 20 - med Anders Fannemel på 11. plass og Halvor Egner Granerud på 17.

Dårlige forhold i første omgang

Etter førsteomgangen i Willingen var det polske Kamil Stoch som viste kjempeform, og gikk opp i ledelsen etter et hopp på 146 meter. Det til tross for at mannen på daværende andreplass, Richard Freitag, hadde den første omgangens lengste hopp med 149,5 meter.
– De norske har fått litt å tenke på, både Stoch og Freitag er i kjempeform, sa Eurosports ekspertkommentator Øyvind Berg ved omgangens slutt.
Beste norske før finaleomgangen var vinneren Daniel-André Tande, på fjerdeplass. Han gjorde det nest lengste hoppet i den første omgangen, på 148 meter. Likevel ga stilkarakterer og vindkompensasjon kun 128,1 poeng - 7,8 poeng bak Stoch på topp.
De øvrige norske hoppet under litt dårlige forhold, og havnet spredt nedover listen. Robert Johansson lå på 11. plass, Anders Fannemel på 13. og Andreas Stjernen på 16. plass. Deretter kom Johann André Forfang på 18. og Halvor Egner Granerud på 21. plass.
– Det er en bakdel å få alle de norske hopperne etter hverandre når det ikke er optimale forhold, sier Berg.
Johansson, Fannemel, Forfang og Tande hoppet nemlig like etter hverandre i den første omgangen.
Først ut av de norske til å hoppe i førsteomgangen var Tom Hilde, som gjorde comeback i verdenscupen. Det ble et kort comeback, siden han ikke kom videre til finaleomgangen etter hoppet på 112 meter og en 46. plass.

Siste før OL

Verdenscuprennet i Willingen, med sine tre renn, er de siste før OL går i gang. Lørdagens renn var det nest siste, og før søndagens siste hopp leder Tande konkurransen.
– Tande har kjempet lenge, og har hatt mange pallplasser. Endelig lykkes han i verdenscupen. Det betyr mye for selvtilliten inn mot OL, sier hoppekspert Berg.
PyeongChang
To norske medaljer i hoppbakken: – En fantastisk dag for laget
10/02/2018 PÅ 15:20