Populære sporter
All sport
Vis alt

Var mentor for Abelvik Rød – nå er de lagkamerater i OL

Andreas Hopen

Publisert 28/07/2021 klokken 19:40 GMT+2

Christian O'Sullivan (29) og Magnus Abelvik Rød (24) slo begge gjennom i Bækkelaget. For ti år siden var O'Sullivan trener for sin seks år yngre lagkamerat.

Christian O'Sullivan og Magnus Abelvik Rød

Foto: Getty Images

TOKYO / OSLO (Discovery):
I 2009 er Christian O'Sullivan (18) én av syv spillere som blir frontet på bildet da Bækkelaget og Nordstrand blir presentert som ett lag i Grundig-ligaen. Samtidig starter da 12 år gamle Magnus Abelvik Rød å spille håndball i samme klubb. O'Sullivan spiller allerede på juniorlandslag og skal de neste årene bli en viktig brikke for Bækkelaget i den øverste divisjonen. Abelvik Rød viser seg fort å være et stort talent, og vasker parketten underveis i kampene til a-laget.
– Jeg var tørker for BFK Nifs da Christian spilte der. Da sprang jeg utpå og tørket gulvet litt etter at han hadde svettet litt, sier Abelvik Rød til latter under et pressetreff i Tokyo.
12 år senere sitter de to bakspillerne sammen på podiet under de Olympiske lekene i Tokyo. Begge to som proffspillere i Bundesliga. Abelvik Rød i Flensburg-Handewitt, og seks år eldre Christian O'Sullivan for SC Magdeburg.
picture

Her forsøker han å bite i øret: – Prøver seg på en Tyson

I tillegg til å spille for a-laget til BFK Nifs så engasjerte O'Sullivan seg som trener for de yngre lagene i klubben. Laget han trente evar 1997-årgangen. Laget hvor Magnus Abelvik Rød spilte på. Nå 24 år gamle Abelvik Rød sier han har sett opp til den seks år eldre bakspilleren.
– Christian var mentor for mitt 97-lag. Jeg har sett mye opp til Christian gjennom tiden, og er glad for å få spille med han, forteller høyrebacken som ruver 2.03 over parketten i Tokyo.
O'Sullivan på sin side reflekterer litt da det går opp for ham at en lagkamerat har hatt han som forbilde.
– Først og fremst føler jeg meg gammel når han kaller meg for mentor, sier O'Sullivan, nok en gang til latter fra resten av podiet i Tokyo.
Videre forteller 29-åringen at det var én spiller som utmerket seg på det 1997-laget til BFK.
– Han var en av de beste på et veldig godt lag, og tok vel fortjent tidlig steget opp på a-landslaget, fortsetter O'Sullivan om Rød som fikk sin landslagsdebut allerede i 2016.

Blant verdens beste

I 2013 debuterte Abelvik Rød for a-laget til Bækkelaget, bare 16 år gammel. Da på samme lag som den tidligere treneren sin, som den gang var en ganske fersk landslagspiller. Sesongen etter byttet O'Sullivan ut Oslo og Bækkelaget med Kristianstad og Kristianstad IF.
29-åringen, som har en far med håndballandskamper for England og en mor med landskamper for Norge i samme idrett, mener Abelvik Rød nå er én av verdens beste høyre bakspillere.
– Han har gått fra å være et stort talent til å bli en av verdens beste i sin posisjon, slår O'Sullivan fast.
Nå ønsker Magdeburg-spilleren at hans tidligere elev skal utnytte høyden sin mer i spillet.
– Han har et fantastisk skudd, og han må bruke det mer. Vi sier til at han at han ikke må inn på seks meter for å avslutte. Er det en av hans egenskaper jeg ville hatt, så er det skuddet, sier 29-åringen.
Abelvik Rød er også klar på hvilke av O'Sullivans egenskaper han kunne tenkt seg, hvis han kunne valgt én.
– Klokskapen. Christian gjør alltid riktig valg, så den klokskapen skulle jeg gjerne hatt, avslutter Rød.
picture

– Jeg må sette personlig rekord om jeg skal kjempe om gull

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame