Norge vant den tredje OL-kampen etter dårlig kamp: – Skjedde mye rart

Andreas Hopen

Oppdatert 28/07/2021 klokken 11:32 GMT+2

På papiret skulle Argentina være en overkommelig motstander for Norge, men ute på parketten ble det langt vanskeligere.

Berge: – Mange rare situasjoner

Norge - Argentina 27-23 (13-12)
– Det er en slik kamp vi så for oss. Det er et bra lag som aldri gir seg, men så får vi kontroll på kampen, sier Christian Berge etter kampslutt.
Landslagssjefen synes det var en kamp full av rare situasjoner.
– Det er mange rare situasjoner offensivt utpå der. Vi har problemer dit i perioder, men det var et tøft forsvar, fortsetter Berge.

– Vinner på en dårlig dag

Christian Berge hadde varslet at det skulle bli en del rullering i Norges kamp mot Argentina, men det er tvilsomt at Berge trodde det Sør-Amerikanske laget skulle henge så godt med, som de gjorde.
Norge var i ledelsen store deler av den første omgangen, og ledet på et tidspunkt med seks mål. Men så slapp de Argentina inn igjen i kampen, og klarte aldri å dra helt fra de argentinske motstanderne. Norge slet med å score mål, samtidig som Sæverås ikke klarte å plukke skuddene fra Argentina. Oppgjøret ble fysisk tøft, med mye tette dueller og mange utvisninger, spesielt på argentinsk side.
Like før pause stod det 12-12, men Magnus Jøndal fikk sendt Norge foran med ett mål like før pausesignalet runget over OL-stadion.
Forsvaret satt greit i den første omgangen, men det ble en omgang hvor keeper Kristian Sæverås hadde en redningsprosent på 29%, og Norge «bare» scoret 13 mål på det som skulle være en langt svakere motstnader.
Argentina fortsatte å henge godt med utover i den andre omgangen, helt frem til Norge ledet 19-18, da fikk Norge endelig et pusterom. Sagosen, Jøndal og Reinkind scoret tre kjappe for Norge, uten at dagens motstander klarte å kvittere. Plutselig var Norge fire foran.

Mye utvisninger

Argentina fortsatte å spille tøft, og utvisningene florerte. Femten minutter ut i den andre omgangen stod de hvite og blå med syv utvisninger, mot Norges fire. Med mye utvisninger, slet også Argentina med å score mål. Syv minutter gikk landet, kjent for Pampas-slettene, uten å score mål. Da ventet en sårt tiltrengt time-out. Etter time-outen falt nivået fra begge lag, og det gikk ikke mange minuttene før også Christian Berge la time-out-kortet i bordet. Norge hadde strammet opp forsvarsspillet, men avslutningene og angrepsspillet forøvrig satt ikke helt for Norge mot aggressive motstandere.
Etter time-outen kom også et målvaktbytte for Norge, og Torbjørn Bergerud startet med en redning fra start. I tillegg begynte det å sprekke opp for Argentina. Gulliksen utnyttet det, og scoret helt alene med den argentinske sisteskansen, men etter et par minutter med nærmere argentinsk oppløsning i forsvaret, fikk de strammet igjen, og Norge slet nok en gang med å bryte ned de hurtige sør-amerikanerne. Det ble ikke flere scoringer i sluttminuttene, og Norge tok sin andre seier på tre kamper i OL, og skal da etter alle solemerke spille kvartfinale i OL.
I tillegg til en svak norsk kamp, må man rette skryt til Argentina som stod godt og aggressivt i forsvar. Norge kom til 48 avslutninger, men bare 27 av de endte med scoring. I tillegg ble det bare to syvmetere til Norge gjennom hele kampen, og de fleste avslutningene kom fra ving eller ni meter. Et kompakt argentinsk forsvar førte til at det bare ble syv scoringer fra seks meter.