– Det hadde vært ekstremt deilig å slå dem. Da hadde det vært mye bedre å komme hjem til klubben etter OL, sier Norges Harald Reinkind.
Den 197 centimeter høye Kiel-spilleren forventer alt annet enn en enkel kamp mot store tyskere når Norge og Tyskland møtes i gruppespillet i OL fredag.
Tokyo 2020
Avsluttet som flaggbærer i sitt siste OL
08/08/2021 KLOKKEN 11:54
– Det blir beintøft. Det blir en krig fra start til slutt, sier Reinkind.
Slik beskriver han håndballhverdagen i den tyske ligaen:
– Det er knallhardt uansett om du møter topp- eller bunnlag. De små lagene vil slå deg i hjel og gi deg juling. Det er den eneste måten de kan hevde seg mot de større klubbene på, og de gir seg aldri så lenge det er håp, sier Reinkind.
Sett denne?

Se Blummenfeldt komme «hem» til full jubel

Også Petter Øverby har spilt i Tyskland. Den 29 år gamle Grue-mannen er strekspiller i HC Erlangen, og har møtt de tyske landslagsgutta titt og ofte i klubbhåndballen.
– Det er en kamp som skal vinnes. Det er livsviktig. Det går på stoltheten og det blir nok en artig batalje. Jeg gleder meg som bare det. Jeg elsker å spille mot Tyskland og det blir nok den type håndball jeg liker, sier Øverby.

Svake foran mål

Landslagssjef Chrstian Berge har selvfølgelig også Tyskland-erfaring, og har som spiller vært innom Flensburg-Handewitt. Han er enig med spillerne sine når det gjelder forventet kampbilde.
– Vi er forberedt på fysikk. De kommer med tunge, godt trente spillere. Men jeg synes de har blitt litt bedre siden sist vi møtte dem. De har blitt litt smartere. Men vi vet hva som kommer og må klare å stå imot, sier Berge.
Den norske leiren er klare på at uttellingen på egne sjanser har vært noe av det som har holdt dem tilbake så langt. Men landslagssjefen synes det er et vrient tema å snakke om.
– Den er litt tricky det der. Jo mer du snakker om det kan det fort bli et problem. Samtidig må du snakke om det for å løse det. Så det må gjøres en jobb med tanke på å sette de ballene i mål, sier Berge.
Sett denne?

Ekspertene forbløffet over norsk stjerne: – Hun er verdens beste

Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russia - Håndball – OL-høydepunkter
08/08/2021 KLOKKEN 11:43
Tokyo 2020
Sjokkbeskjed fra OLs beste: Vurderer å legge opp som 26-åring
08/08/2021 KLOKKEN 09:43