Populære sporter
All sport
Vis alt

Nøkkelen mot danske favoritter: – Som jeg har sagt til det kjedsommelige

Joakim Miøen

Publisert 03/08/2021 klokken 08:49 GMT+2

De norske håndballgutta imponerte mot Frankrike og tok seg til kvartfinale i OL. Der venter Danmark, som er store favoritter.

Christian Berge

Foto: Getty Images

  • Se Norges kvartfinale mot Danmark på discovery+ tirsdag klokken 10.00!
– Det kommer til å bli en tøff, fysisk, fartsfylt kamp. Vi er på oppadgående kurve og det er ikke mange marginer som mangler før vi er der. Vi er på vei framover og lykkes med flere ting. Det er en god følelse, sier landslagssjef Christian Berge før møtet med Danmark.
Han har sett danskenes kamp mot Sverige, hvor de tapte 30-33, og har gjort seg opp noen tanker om hva som blir nøkkelen for norsk seier tirsdag.
– Det blir mye av det samme som vi sier til det kjedsommelige. Å få forsvaret til å stå, få kontra på dem og få hull på forsvaret. De varierer nok litt mer i forsvarsspillet med tanke på hvordan vi spiller. De analyserer og beveger seg litt ut fra våre signaler. Så da må vi kanskje endre noen ting. Vi får se, sier Berge.

Klare underdogs

Det danske laget er regjerende mestre i både OL og VM. I 2019 slo de Norge to ganger, og er klare favoritter også i år.
– De vil bære favorittstempelet og vi har mulighet til å slå nedenfra. Vi liker å være utfordrere, det er en god følelse det, vi har ingen ting å tape, sier landslagssjef Berge.
Sett denne? (Saken fortsetter etter videoen)
picture

Full forvirring i finalen: – Han har skutt på feil skive!

– Men vi føler vi kan hamle opp med Danmark, det har vi følt hver gang vi har møt dem, selv om det ikke har gått så mange ganger. Vi trenger struktur og vi må dra med oss den moralen og innsatsen vi hadde mot Frankrike. Det kjentes som at vi vant på pur vilje. Det var fantastisk atmosfære på banen, fortsetter landslagssjefen, og påpeker at samtlige er nødt til å levere på høyt nivå dersom Norge skal kunne ta seg til semifinalen.

Skal fighte

Bjarte Myrhol, som har mange år bak seg i dansk håndball, er også komfortabel med at danskene er favoritter.
– De er favoritter, men vi tenker ikke så mye over det egentlig. Vi har spilt i verdenstoppen siden 2016 og uansett hva slags kamp det har vært har vi gått på banen for å vinne. Uavhengig av om vi er underdog eller favoritt. Vi prøver bare å nyte dagene og så skal vi gå på banen med en voldsom fighterinnstilling, sier Myrhol, som også får spørsmål om hva som jobbes med inn mot kvartfinalen for å slå Danmark.
– Det ligger mange tekniske og taktiske svar bak dette, som vi jobber med internt. Men det som har fungert best for oss hittil er å holde oss til konseptet vårt som er det klassiske 6-0-forsvaret hvor vi er støtende, aggressive og bevegelige. Da har keeperne våre vært best og vi har sett en framgang i angrepsspillet som vi må dra med oss inn i kvartfinalen for å slå Danmark, sier Norges bauta før det som kan bli hans siste landskamp.
Sett denne?
picture

Fransk stjerne refser Norge: – Det er usportslig

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame