Larvik-jentene kunne juble over sitt 16. sluttspillgull etter å ha slått Vipers Kristiansand 26-20 i den andre sluttspillfinalen søndag kveld. Men det var ikke det som gjorde kvelden så spesiell, tre av Norges største håndballstjerner gjennom tidene spilte nemlig sin aller siste håndballkamp. Karoline Dyhre Breivang, Gro og Anja Hammerseng-Edin legger håndballskoene på hyllen, og rammen rundt deres siste kamp var ikke annet enn forventet. Bergslihallen var fullsatt og de fremmøtte som ikke fikk sitteplass, stod inntil veggen bak mål.
– Det var helt fantastisk, jeg er evig takknemlig for alle som kom og lagde en fantastisk ramme rundt kampen. Jeg måtte ta tak i meg selv for å ikke begynne å grine på oppvarmingen, sa en rørt Karoline Dyhre Breivang til Eurosport etter å ha vunnet nok et sluttspillgull.
Og et slikt oppmøte har de tre håndballstjernene absolutt fortjent etter hver sin utrolige håndballkarriere. Dyhre Breivang og to ganger Hammerseng-Edin har opplevd alt som går an å oppleve i deres mangeårige karriere, både på landslaget og i klubbhåndballen.
GRUNDIGligaen Kvinner
Vipers slo Larvik igjen
18/05/2017 PÅ 19:01
– Vemodig at legendene gir seg, men morsomt at de kan heve trofeet i deres siste kamp, sa Eurosports håndballekspert og tidligere Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad.
– Jeg finner nesten ikke ord, jeg har vært i klubben i nesten 20 år, og det er noen fantastiske jenter. Men det er vel derfor man står med litt tårer i øynene og klump i halsen de siste ti minuttene, når man vet hvor mye de har betydd for klubben, sa Larvik-trener Tor Odvar Moen til Eurosport etter kampen.

Fantastiske karrierer

Karoline Dyhre Breivang er spilleren med flest kamper med Norges flagg på brystet. I 2015 takket hun for seg etter fjorten år på landslaget, og 301 kamper og 475 mål. I løpet av disse årene rakk hun å vinne fem EM-gull, ett VM-gull og to OL-gull. I tillegg har hun siden 2005-sesongen vunnet flere seriespill- og sluttspilltitler med Larvik enn man kan telle på to hender.
Allerede i sin første sesong i Larvik-drakten vant Gro Hammerseng-Edin Champions League-gullet sammen med Dyhre Breivang. Også hun kan se tilbake på en fantastisk klubb- og landslagskarriere. Selv om hun aldri rakk å vinne VM-gull, ble hun europamester hele tre ganger, og OL-gullvinner i Beijing i 2008.
– Også om Gro kan vi snakke i to timer om alt det hun har oppnådd. Hun har vært en fantastisk kaptein både på landslaget og i Larvik, og hele Norge kommer til å savne vinnerskallen hennes, sa Eurosports håndballekspert Ole Gustav Gjekstad.
– Jeg er så lykkelig med å avslutte med seier og den rammen det har vært i dag. Dagen har vært helt merkelig, jeg har prøvd å fokusere mest på kampen og at vi skal vinne, samtidig som jeg hadde lyst til å prøve å nyte den, sa en rørt Gro Hammerseng-Edin etter sluttspillseieren.
Anja Hammerseng-Edin spilte også sin siste håndballkamp i søndagens sluttspillfinale. Siden 2012 har vunnet flere serie-, NM-, og sluttspillgull med Larvik. På landslaget spilte hun 59 kamper og scoret 143 mål før hun ga seg i 2014.
– Håndball-Norge blir fattigere når de gir seg, selv om det kommer nye stjerner så tar det lang tid å bygge opp en CV som det disse tre spillerne har, forteller Eurosports håndballekspert Ole Gustav Gjekstad før den andre sluttspillfinalen.

Sluttspillmestere for 16. gang

Vipers Kristiansand gikk inn i søndagens kamp med ettmåls-ledelse etter 31-30-seieren i den første sluttspillfinalen mellom Larvik og Vipers Kristiansand. De første syv minuttene lå lagene hakk i hel på hverandre og vekslet mellom å ha ett måls ledelse og være uavgjort.
Men så skulle det gå hele tolv minutter før Vipers scoret igjen. Fantastisk keeperspill fra S. Hauge gjorde at regjerende sluttspillmester Larvik ikke hadde mer enn ni mål da J. Kristiansen satte Vipers sitt femte mål. Kristiansunderne hentet seg inn igjen, og var kun ett mål bak på stillingen 10-9 før Gro Hammerseng-Edin sendte vertene i en tomålsledelse med sitt andre mål i kampen. Stillingen var 13-10 til pause.
Også i starten av andreomgangen var det jevnt mellom lagene, før Larvik-jentene for alvor giret opp og Linn Kristin Riegelhuth Koren ble kampens toppscorer med tolv mål. Larvik-jentene vant 26-20 og vant klubbens 16. sluttspillgull. Gro Hammerseng-Edin noterte seg for to mål, mens Karoline Dyhre Breivang og Anja Hammerseng-Edin noterte seg for ett mål hver i deres aller siste håndballkamp.
GRUNDIGligaen Kvinner
Sensasjonen: Første tap på over 16 år!
29/03/2017 PÅ 18:21
GRUNDIGligaen Kvinner
Larvik mot Vipers i sluttspillfinalen
03/05/2017 PÅ 19:44