Larvik HK - Vipers Kristiansand 30-32:
I kveld ble det skrevet historie i Larvikhallen. For første gang siden nederlaget mot Stabæk 14. mars 1999 tapte Larvik en hjemmekamp i hjemlig serie da Vipers stakk av med seieren 32-30.
– Det var helt sykt. Det er vanvittig gøy. Det var helt rått. Vi ledet hele kampen og vinner fortjent. Vi var bedre enn dem i dag, sier Peder Langfeldt, sportslig leder i Vipers til fvn.no.
GRUNDIGligaen Kvinner
En epoke er over: – Bare å telle titler for å se hva de har betydd for norsk håndball
21/05/2017 PÅ 17:32
Forrige serietap for Larvik kom på bortebane, men vi må også da langt tilbake i tid. Det kom borte mot Nordstrand 18. april 2001.
– Vi var glade på søndag, men i dag er vi enda lykkeligere. Det at vi er det første laget som slår Larvik siden 1999 på hjemmebane er en kjempeprestasjon. Jeg er utrolig stolt over jentene, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen til Fædrelandsvennen.
(saken fortsetter under videovinduet)

Tronskifte?

Larvik er allerede seriemestere i Grundigligaen, mens Vipers blir nummer to. Det satses hardt i Kristiansand og det er ikke utenkelig at det er Vipers som skal ta over tronen etter et Larvik på konkursens rand og som er preget av spillerrflukt. Dette var nemlig sørlendingenes tiende strake seier.
I kveldens bronsekamp på Eurosport Norge og Eurosport Player var det Glassverket, også de med en usikker elitefremtid, som imponerte mot gjestende Byåsen. Vertene vant 30-24 over trønderne og ligger dermed to poeng foran nettopp Byåsen på tredjeplassen før siste serierunde.
– Det sitter mye bedre nå enn det gjorde på søndag. Vi får mye mer fart og alle gir det lille ekstra, sier Glassverkets Line Bjørnsen til Eurosport.
Eurosport-ekspert Ole Gustav Gjekstad lot seg imponere over det mulige bronselaget i Drammenshallen.
– Ja, jeg er imponert og synes de har vært bra hele sesongen. Før sesongen trodde jeg Larvik, Vipers og Byåsen skulle ta medaljene og det at Glassverket ligger an til å ta bronse er sterkt - spesielt med tanke på klubbens økonomiske trøbbel og all turbulensen som har vært i det siste rundt dette, sier Gjekstad til Eurosport.
Resultater Grundigligaen, kvinner onsdag 29. mars 2017: Larvik - Vipers 30-32, Glassverket - Byåsen 30-24, Tertnes - Stabæk 34-31, Gjerpen - Storhamar 26-30, Rælingen - Oppsal 25-21.
GRUNDIGligaen Kvinner
Vipers slo Larvik igjen
18/05/2017 PÅ 19:01
GRUNDIGligaen Kvinner
Larvik mot Vipers i sluttspillfinalen
03/05/2017 PÅ 19:44