AvNTB

Oppdatert 20/03/2017 klokken 08:08 GMT+1

Nora Mørk var i støtet da de norske håndballjentene banket Danmark.

Kari Brattset i aksjon mot Russland i Golden League

Norge - Danmark 31-23: Norge fyrte ikke på samtlige sylindere og bommet en del, men hadde likevel full kontroll på vei mot nok en sammenlagttriumf i Golden League. Etter en jevn start begynte det norske laget for alvor å rykke fra etter et snaut kvarter. Til pause sto det 16-10 i Norges favør.
Nora Mørk glitret ikke i lørdagens 30-23-seier over Frankrike. Györ-stjernen maktet bare å score tre ganger i snuoperasjonen. I førsteomgangen mot Danmark var hun mer til å kjenne igjen.
– Vi var gode fra start, og det var ingen tvil om hvilket lag som kom til å vinne. Det gikk litt opp og ned, men vi hadde en god følelse. Vi er vanskelige å slå når vi får en ledelse, sa Mørk til TVNorge.
25-åringen sto med seks fulltreffere da Norge ledet 14-8 etter i underkant av 25 minutter. Tre av dem kom som straffekast. Mørk endte til slutt opp med åtte mål. Det var Norges sjette strake seier mot Danmark.
Forrige gang Thorir Hergeirssons utvalgte tapte for nabolandet var i november 2014. Norge kan også vise til ni seirer på rad i Golden League-turneringene denne sesongen. Danskene tok ledelsen søndag, men klarte ikke å holde følge lenge. Norge så seg aldri tilbake etter at Mørk gjorde 3-2. Danmark tok sin første timeout allerede etter ni minutter.
Norges førstekeeper Kari Aalvik Grimsbø reddet to straffekast før pause. Det var tydelig at selvtilliten ikke var på topp hos de danske jentene, for de fortsatte å bomme fra 7-meteren også i annen omgang.
Thorir Hergeirsson etterlyste mer tempo da han tok timeout mot slutten av første omgang. Han fikk svar på tiltale, særlig etter pause. Danmark ble stadig straffet på kontringer. På det meste ledet Norge med ti mål, men på tampen glapp det litt i det norske forsvarsspillet.
– Hadde vi trøkket på for fullt i 60 minutter, kunne dette virkelig blitt stygt for Danmark, sa Nora Mørk.