Etter 46 turneringer som gir FedEx Cup poeng er det altså klart for årets siste turnering før playoffs starter, og det er en uke full av nerver, spenning, nedturer og oppturer. Det skal nemlig avgjøres hvem som kommer blant de 125 beste som kvalifiserer seg til sluttspillet, og som dermed beholder sine spillerettigheter en sesong til. En av de som må prestere er Kristoffer Ventura.

Klare forutsetninger

For Ventura sin del er forutsetningene ganske klare. Det er to mulige veier inn til full PGA Tour status neste sesong. Med sine 224 poeng er han 204 poeng bak Bo Hoag som har den magiske 125. plassen før ukens turnering, noe som betyr at det er en andreplass eller seier som gjelder for å snike seg inn blant de 125 beste. Skulle ikke dette gå har sesongens prestasjoner hvert fall vært gode nok til å sikre Kristoffer en plass i Korn Ferry Tour Finals.
Golf
LIV Golfs frontkjemper trekker seg fra søksmål: – De gjemmer seg
I GÅR KLOKKEN 17:52
For dersom det ikke skulle gå veien vi drømmer om denne helgen så bærer det rett videre til tre turneringer på rappen i Korn Ferry finalen, som starter 19. august med Albertsons Boise Open. Det var denne veien Viktor benyttet seg av på sensommeren 2019 da han sikret seg et av de 25 ledige kortene med en 11. plass og en 2. plass i de to første turneringene.
I Korn Ferry Tour finalen kjemper de som har blitt mellom 126 til 200 på FedEx Cup, og de som har blitt mellom 26-75 på Korn Ferry rangeringen, om 25 plasser på PGA Touren kommende sesong. Disse deles ut til de 25 som samler mest poeng over tre turneringer. Jo, høyere du kommer blant disse 25, jo høyere vil du plassere i PGA Tour kategorien.
I tillegg kan de som allerede har kapret en plass ved å bli blant de 25 beste på Korn Ferry Tour prøve å forbedre sin rangering blant de 25 gjennom gode plasseringer i finaleturneringene.
Totalt vil det si at etter tre turneringer er det 50 stk som er klare for PGA Tour. La oss håpe en av disse heter Kristoffer Ventura.
I tillegg til spenningen rundt hvem som beholder kortet og hvem som må ta det lange veien ned til Korn Ferry Tour er det også flere store stjerner som ligger akkurat rundt den siste plassen før Wyndham Championship. Noen av de har karrieren på spill, mens andre har ikke like høye skuldre grunnet tidligere meritter. Her er noen av stjernene som hadde levd farlig om det ikke var før tidligere bragder.
130. Rickie Fowler – Har spillerettigheter til og med 22/23 sesonger grunnet seier i The Players 2015
134. Justin Rose – Har spillerettigheter til og med 23/24 sesonger grunnet seier i WGC i 2018.
138. Francesco Molinari – Har spillerettigheter til og med 24/25 sesongen grunnet seier i The Open 2018
Mens spillere Tommy Fleetwood og tidligere Master vinner Danny Willett er utenfor 125, og må levere i den siste uken for direkte plass videre.
Vi krysser dog alle fingre og tær for Ventura!
Sett denne?

OL-drømmen knust av fyllekjører – så sønnen vinne gull

Golf
USA fortsatte dominansen i Presidents Cup – tok sin niende strake seier
25/09/2022 KLOKKEN 21:40
Golf
Golfforbund bryter med stjernespilleren: – Kan ikke lenger være et forbilde
22/09/2022 KLOKKEN 15:13