• Få med deg Brann-Sandefjord søndag kl. 20.00 på discovery+.
Kort tid etter at nyheten om Brann-spillernes velkjente fest på stadion natt til tirsdag kom ut ble det også klart at Vegard Forren og Brann avsluttet arbeidsforholdet. Midtstopperen selv forteller at festen ikke var grunnen til at kontrakten ble terminert.
– Det er ingen sammenheng mellom de to tingene. Timingen for min del var perfekt, og andre synes det passer dårlig etter mandag. Jeg skjønner at enkelte spekulerer i det, men dette er noe vi har jobbet en stund med, sier Forren til Discovery.
Eliteserien
Har ikke vunnet på åtte kamper – nå forlenger trenerduoen kontrakten
22/09/2022 KLOKKEN 10:42
Midtstopperen forteller at det har nesten vært en måned hvor han og klubben har jobbet med å komme til en enighet. Torsdag bekreftet Brann signeringen av en ny midtstopper, Fredrik Pallesen Knudsen.
Kontrakten som Forren signerte med Brann i fjor skulle vart ut 2021.
– Hvorfor forlater du Brann?
– Det handler mye om utfordrende familiesituasjon. Det er krevende for både meg og kona, pendling og den biten der. Så da fant vi en løsning i det vinduet her, også er det mye enklere å dra når de fikk napp i Haugesund. I tillegg til at det ble signalisert at jeg ikke var med i planene i 2022. Det hadde blitt en vanskelig og lang høst, og det forstod klubben.Det har vært en periode med lite familie.

Molde-retur?

Han forteller og at de var bevisst på avstanden da midtstopperen først valgte å dra til Bergen.
– Vi var forberedt på det, og at det kom til å bli utfordrende, samtidig som både jeg og kona ville at jeg skulle fullføre. Det ble litt sportslig syn på det, også har det ikke gått som jeg ønsker og vært mye skadeplager. Heldigvis er jeg frisk nå, sier midtstopperen.
Familien til Forren bor i Molde hvor han spilte frem til kontrakten hans ble terminert i 2020.
– Om det ikke ble napp i Haugesund da?
– Det er vanskelig å si, men det hadde nok løst seg uansett. Det hadde bare tatt litt lengre tid. Men det er veldig fint å få litt ro nå før overgangsvinduet stenger.
33-åringen forteller at han har fått en god del henvendelser fra andre klubber.
– Optimalt sett så er det Molde og Kristiansund som hadde vært best med tanke på avstand. Men så enkelt er det ikke. Det jobbes over hele fjøla. Nå skal jeg ha litt fridager, samle familien og finne ut hva som er best med dem, sier Forren.
Forren forteller ellers at han er veldig fornøyd med oppholdet i Bergen, tross av skadeproblemene han har hatt de siste månedene.
– Jeg har alt å takke Brann for, og kun positive ting å si. Det er lag som absolutt må holde seg i den øverste divisjonen, det har jeg trua på. Det har tatt litt tid før vi har fått på plass de riktige brikkene, fortsetter midtstopperen.

– Tøft mediakjør

Fest-hendelsen til Brann-spillerne har fått mye oppmerksomhet i media de siste dagene, og det kommer nye oppdatering i saken titt og ofte.
– Vi vet ansvaret vi har, og hva mediene er i stand til å hive ut. Men det er veldig aggresivt og et tøft mediakjør. Det som skjedde den kvelden skal ikke skje, og ikke skje igjen. Vi har vel alle mann stått rakrygget og beklaget. Nå vil vi bare legge det bak oss, og det synes jeg media skal og, mener 33-åringen, som understreker at hans exit ikke har noe med festen å gjøre.
Natt til tirsdag skal 12 Brann-spillere tatt seg inn på stadion i Bergen, og holdt nachspiel der med eksterne gjester langt ut på natten. Forren og Kristoffer Barmen har gått ut i media og sagt at de var blant de 12 spillerne.
– Det er en relativt stor gruppe. Vi noterer oss dem som har vært med på dette, de vil få en merknad. Så må vi diskutere hvordan vi skal løse det videre. Her er det så mange dårlige valg som er tatt i løpet av én kveld, sa Branns daglige leder Vibeke Johannesen til BT.
Sett denne?

Nysigneringen på plass i Lillestrøm: – Et steg opp på alle områder

Eliteserien
Sønnen satt fast i Russland da krigen brøt ut: – Kjente godt på det
19/09/2022 KLOKKEN 09:41
Eliteserien
Inne i landslagsvarmen etter drømmesesong: – Befriende at vinduet er stengt
16/09/2022 KLOKKEN 14:30