• Følg vinterens PGA-turneringer på GOLFTV.
Dette var en annerledes seier, en seier med en forsmak på hva som kan være i vente om vår mann får alle deler av spillet til å klaffe på en og samme uke.
De to forrige triumfene var preget av en spenningsfylt siste dag, noen taktiske og tekniske feil, men heldigvis med en briljant avslutning. Søndag var det rake motsetningen. For selv om det kom en treputt, noen små feilslag og en teknisk svak chip, så var det i mine øyne aldri tvil om hvor pokalen skulle havne. Jeg følte ikke på noe tidspunkt at det var noen som kunne true Viktor, og det føltes aldri som om nordmannen ville åpne døra på gløtt heller.
World Wide Technology Championship
Hyllet den norske fansen: – Jeg ønsker å takke dem
08/11/2021 KLOKKEN 20:32
Saken fortsetter under videoen.

Hovland etter triumfen: – Nesten mer en lettelse

At Viktor Hovland er én av, om ikke den beste, med driveren, er velkjent kunnskap i golfverden nå. At hans jernspill, spesielt etter å ha byttet tilbake til de litt mer tilgivende i210-jernene, også er verdensklasse, er det ingen som tviler på heller.
Puttingen har også sett gradvis bedre ut, og det vil den også fortsette å gjøre etter hvert som han vil bli tryggere på Aimpoint-metoden. Men det er spillet rundt greenene som har vært den store svakheten. Det er denne delen som har vært usikkerheten, men det er kanskje i ferd med å snu.
For det var tydelig forbedring denne uken. Man kunne se små endringer i teknikken, en mer aggressiv Viktor rundt greenen og en Viktor som turte og våget mer i nærspillet. Nærspill er veldig styrt av trygghet og selvtillit, og det var tydelig for meg at han var tryggere på den delen av spillet.
Vi fikk se et større repertoar, med lave slag som stoppet kjapt, chipper som rullet ut og kreative løsninger fra sanda. Det er så viktig på dette nivået å ha et nærspill man vet kan levere de dagene det lange spillet faller et hakk eller to, og det gjorde det så absolutt søndag. Det er fortsatt ting å plukke på i spillet rundt greenen, men dette var et tydelig steg i riktig retning. La oss håpe det fortsetter slik.
Saken fortsetter under videoen.

Her kan Hovland endelig feire seieren

Forrige ukes seier ga oss også et blikk på hva vår mann kan gjøre når alle deler av spillet klaffer samtidig. For min del er det noe jeg har ventet lenge på å se. Det var overlegent og lekende lett på en krevende bane mot et meget sterkt startfelt. Han var i total kontroll over alle deler av spillet over store deler av turneringen. Vanvittig imponerende. Nå vil neste steg naturligvis være å få disse ukene til å dukke opp enda oftere, og ta med seg denne erfaringen videre inn i majors og de største turningene.
For denne Viktor Hovland er det svært få som kan slå!
Gratulerer så mye, Viktor Hovland. Vi alle gleder oss til fortsettelsen.
Sett denne?

Hovland gamblet og leverte monsterdrive: – Tom for ord

World Wide Technology Championship
Henter denne lærdommen fra seieren: – Jeg synes det er veldig kult
08/11/2021 KLOKKEN 07:19
World Wide Technology Championship
Her kan Hovland endelig feire seieren
07/11/2021 KLOKKEN 22:22