– Den beste lærdommen er erfaringene jeg har fått i løpet av uken. At jeg hadde en ledelse på to slag før den siste runden, at jeg måtte sove på den og at jeg håndterte det på den måten jeg gjorde uten mitt beste spill, sa Hovland på spørsmål fra Discovery om hva han har lært av det vellykkede tittelforsvaret i Mexico.
Søndagens tittel var hans tredje på PGA-touren. I Puerto Rico Open i 2020 ledet han med ett slag før siste runde, mens i Mayakoba i 2020 lå han to slag bak lederen. Denne gangen var det hans tur til være to slag foran.
  • Følg Hovlands siste turneringer i 2021 på GOLFTV og Eurosport.no
World Wide Technology Championship
Thorps golfblogg: «Total dominans fra start til mål»
10/11/2021 PÅ 14:43
Selv om avslutningen ikke sto helt i stil med lørdagens kanonrunde, økte han tidlig forspranget og opprettholdt det. Til slutt vant han med en margin på fire slag.
– Det synes jeg er veldig kult, og det kommer til å gi meg veldig mye erfaring til neste gang jeg er i en sånn situasjon. Da vet jeg at jeg kan håndtere det, sa nordmannen.
Saken fortsetter under videoen.

Her kan Hovland endelig feire seieren

Nervøs og spent

Under pressekonferansen fortalte nordmannen at han sov godt natt til søndag, men sto opp veldig tidlig. Han var ganske nervøs og spent på å komme i gang.
Da han begynte med runden sin, var det tøffe forhold, med ganske kraftig vind på de første ni hullene.
– For å være ærlig så spilte jeg ikke bra i det hele tatt, men jeg bet meg fast og gjorde noen gode putter. Jeg er veldig glad for å kunne gjøre en sånn runde uten å ha mitt beste spill, sa Hovland.
Dog karakteriserer han spillet totalt sett, over fire dager, som det beste han har prestert noen gang.
– Jeg synes det. Jeg vil ikke si at den tredje runden er min beste noensinne. Det var ikke det jeg fortalte meg selv der og da. Det handler heller om å kunne sette alt sammen i løpet av fire runder. Å gjøre veldig få feil. Langspillet mitt har vært bedre, men å sette sammen godt langspill, godt nærspill og god putting, er noe jeg ikke har klart ofte, sa Hovland.

Stolt over egen ro

Nordmannen var fullt klar over at mange hadde høye forhåpninger til han i helgen. Det at banen passet han, ga han selvsikkerhet. Men så smalt det på trening dagen før turneringen startet: Driveren hans var ødelagt.
– Når noe sånt skjer, tenker du jo: «Kom igjen, er det sånn det skal være?». Men jeg kom over det ganske fort da jeg så at driveren funket veldig bra. Jeg følte ikke jeg tapte noe på det til feltet, sa Hovland.
Løsningen ble å låne en av kollega James Hahn. Nordmannen åpnet turneringen med fire slag under par på torsdag. Driveren satt som et skudd, men Hovland følte han fikk dårlig betalt. Samtidig så han studiekompisen Matthew Wolff gjøre sitt livs runde. Plutselig var Hovland allerede da seks slag bak teten.
På spørsmål fra Discovery om hva han er mest stolt over denne uken, er det evnen til å holde roen hele veien tross en del utfordringer.
– Jeg klarte å fortelle meg selv at jeg spiller bra nok til å vinne. Jeg utnyttet de gode slagene i stedet for å stresse. Det samme på søndag. Jeg lot ikke et par dårlige slag bry meg altfor mye. Jeg klarte å redde meg, glemme det og prøvde å slå bra slag ved neste anledning, sa Hovland.
Saken fortsetter under videoen.

Hovland gamblet og leverte monsterdrive: – Tom for ord

Historisk bragd

Og med en driver som ikke var hans, skulle han altså til slutt sette den laveste scoren noen gang spilt i Mayakoba, nemlig 23 slag under par.
Han ble også den første i historien til å forsvare den tittelen.
– Det føles flott å være den første til å gjøre det, sa Hovland.
Under pressekonferansen ble han bedt om å rangere titlene sine:
– Det er vanskelig å vinne uansett hvor man spiller, men det er den første hvor jeg har vunnet med større margin. Dette er en bane som skaper mange birdier, noe som gjør det vanskeligere å separere deg fra feltet. Så å gjøre det her, hvor jeg har vunnet før, er veldig spesielt, svarte Hovland.
World Wide Technology Championship
Hyllet den norske fansen: – Jeg ønsker å takke dem
08/11/2021 PÅ 20:32
World Wide Technology Championship
Her kan Hovland endelig feire seieren
07/11/2021 PÅ 22:22