Populære sporter
All sport
Vis alt

Svak sisterunde av Hovland i Memphis – Faller på verdensrankingen

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 09/08/2021 klokken 09:28 GMT+2

Viktor Hovland startet bra, men fikk det tungt utover på den avsluttende dagen av PGA-turneringen i Memphis. Han endte på 36.-plass, det betyr at han faller flere plasser på verdensrankingen.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

  • Følg Viktor Hovland på PGA-touren på GOLFTV
Nordmannen gikk sisterunden ett slag over par. Hovland noterte seg for birdie på både hull en, to og tre, før det ble bogey på hull fire. Deretter fulgte han opp med en par på hull fem og birdie på hull seks, før det begynte å gå ordentlig i nedoverbakke.
Det ble bogey på hull sju og åtte, dobbeltbogey på hull elleve, etter å ha havnet i vannet, og bogey på hull 12. Han avsluttet med par på hull 13, 14 og 15, bogey på hull 16, samt par på hull 17 og 18.
Totalt endte han turneringen to slag under par, noe som ga 36. plass.
Mexicanske Abraham Ancer tok seieren i turneringen etter at amerikanske Harris English kollapset med en runde tre slag over par. Mexicaneren gikk to slag under og endte 16 slag under par totalt.
Tre spillere endte på 16 slag under par og Ancer sikret seieren i omspill mot Sam Burns og Hideki Matsuyama, som delte andreplassen.
Saken fortsetter under videoen:
picture

Slakter Sarpsborg 08: – Det er OBOS-nivå

Faller på rankingen

Viktor Hovland var for første gang i karrieren inne topp ti forrige uke, men faller ned til 14. plass på verdensrankingen i golf etter PGA-turneringen i helgen.
Hovland tok seg inn blant de ti beste etter godt spill i OL, men slet med å følge opp det gode spillet i PGA-turneringen i Memphis som ble avsluttet søndag.
Nordmannen faller fire plasser på golfrankingen og er tilbake på 14. plassen han var på før han vant europatourturneringen i München i slutten av juni.
Ancer er en av de fire som tar igjen Hovland. Mexicaneren vant den stjernetunge turneringen i Memphis og klatrer fra 23. plass til 10. plass.
English, som endte på 4. plass i turneringen, går også forbi Hovland. Det gjør også Jordan Spieth og tidligere verdensener Rory McIlroy, som begge endte på delt 12. plass i turneringen.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame