Populære sporter
All sport
Vis alt

Berg-og-dal-bane for Hovland: – Litt amatørmessig

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 05/05/2023 klokken 21:11 GMT+2

Etter at det meste gikk feil vei for vår mann torsdag, snudde vinden for Viktor Hovland på dag to av Wells Fargo. Men noe rusk i maskineriet var det for Ekeberg-gutten.

PRESISJON: Nærspillet satt som smurt for Viktor Hovland under fredagens runde.

Foto: Getty Images

For etter at nordmannen slet voldsomt med nærspillet torsdag – der kommentator Per Haugsrud brukte ord som «helt krise» og «helt natta» , så det ut til å ha hjulpet med en god natt søvn i Nord-Carolina for 25-åringen fra Ekeberg.
Til tross for at han startet litt sjanglete med en bogey på det hull 12, tok det ordentlig fyr for Hovland fra dagens femte hull.

– Et eventyr

Fire strake birdier på hull 14, 15, 16 og 17 gjorde at nordmannen føk opp på resultatlistene. Rett og slett en ordentlig gullrekke på en fredag fra vår mann.
– Dette var deilig. Nydelig av Viktor, var den enkle og presise dommen fra Discoverys golfekspert Marius Thorp etter de fire birdiene på rad.
Hovland var med det nede på -3 etter halvveis runde. 25-åringen gå seg ikke med det, og leverte to påfølgende birdier (hull 2 og 4) på «back nine».
– Dette er i ferd med å bli et eventyr. Den birdien på hull 4 er rett og slett eventyrlig, det er nesten så man bare må le av dette her, meddelte kommentator Kenneth Fredheim idet den knallharde putten på det fjerde hullet – Hovlands trettende for dagen – gikk rett i koppen.

– Amatørmessige bogeyer

Til tross for en bogey på både hull 3, 5 og 6, endte vår mann på solide -2 etter endt dag.
– Det føles litt unødvendig at han får så mange bogeyer i dag. I mangel på bedre ord, så er det litt amatørmessige bogeyer i dag, meddelte ekspert Marius Thorp i studio etter at dagens fjerde bogey var et faktum.
Idet siste ball lå i koppen hadde Hovland klatret hele 29 plasser på listen, med forbehold om at de aller fleste ikke er ferdigspilt denne runden.
– Det er en god gjennomføring. Selv føler jeg nok at han burde ha fått mer ut av disse to dagene. Nå må han bare luke ut de unødvendige bogeyene som han har i dag, var dommen fra Thorp etter runden.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame