Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland tilbake på PGA-touren: – En kjempemulighet

Kristian Hennie

Oppdatert 03/05/2023 klokken 22:29 GMT+2

Viktor Hovland slår torsdag ut igjen på PGA-touren. Denne gangen i Wells Fargo, hvor han har gode minner fra tidligere.

Offensiv Hovland: – Det gir meg større vinnersjanser

Han har hatt en to ukers pause siden The Heritage på Harbour Town Golf Links, men nå er Viktor Hovland tilbake.
Torsdag ettermiddag norsk tid slår nordmannen ut igjen på PGA-touren, denne gangen på Quail Hollow Club i Charlotte og i Wells Fargo Championship.
– Jeg tror han har en kjempegod mulighet. Han har lagt igjen en del slag på banen i løpet av sesongen, så han har hatt en stabil og god sesong så langt. Det har bare manglet de skikkelige høydene som vi ønsker med en seier, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp.
Nordmannen slår ut sammen med Collin Morikawa og Cameron Young de to første dagene, henholdsvis 19:05 torsdag og 13:45 fredag norsk tid.

– Gode muligheter

Hovland fikk en kjip avslutning på The Heritage for to ukers tid siden, da han gikk syv slag over par på tredjerunden og endte til slutt på en 59. plass etter fjerde og siste runde.
Nå er det nye muligheter for nordmannen, og Discoverys golfekspert Marius Thorp mener at 25-åringen har vist at han denne sesongen er kapabel til å kjempe helt i toppen.
– Han var jo der oppe på Augusta (Masters, jour.anm), leverte solid og god golf i store deler, så han har en kjempemulighet denne uken til å kunne være med i kampen om en stor tittel. Det er jo et designated event, så den er løftet opp med større premiepenger og de beste spillerne er på plass, bortsett fra Jon Rahm. Så det er gode muligheter for å kjempe i toppen denne uken, mener eksperten.
Som Thorp nevner, er helgens turnering en av flere såkalte designated events, som betyr at det er turneringer de beste spillerne må delta i for å ikke miste ekstra pengebonuser. Eksperten tror at spillerne merker det på kroppen.

– Jeg tror de er veldig klar over at det er en større uke. Man merker at det er et slikt event, for alle de største spillerne er jo der. Fra tidligere år har man ikke klart å samle alle de største spillerne ofte nok på samme sted, så det er ingen tvil om at de merker det når alle er samlet. Så vet de jo også at det er større premiepenger å kjempe om denne uken, sier Thorp.
Saken fortsetter under videoen! I forrige ukes Mexico Open oppsto det en bisarr situasjon under åpningsrunden av turneringen.
picture

Spesielle scener: Spillerne søker dekning etter angrep

Pausens effekt

Hovland kommer som nevnt fra en to ukers turneringspause fra PGA-touren. Golfekspert Thorp tror en slik «break» kan ha positiv effekt for nordmannen inn mot helgens turnering.
– Det kan være viktig. Det er ikke så mange rom i kalenderen i en tettpakket kalender for å få litt overskudd og lagt inn i litt trening. Så det er viktig å balansere det på en god måte. Så dette var nok en av mulighetene han hadde til å ta seg noen uker for å få ladet batteriene, samt få gjort litt ordentlig treningsarbeid også, innleder han.
Samtidig som at han mener turneringspausen kan ha en positiv effekt på 25-åringen fra Ekeberg, tror han det i noen tilfeller kan være tosidig også.
– Ja det er nok litt av og på. Det kommer nok an på turneringer du har vært en del av i forkant. Slik som i Masters hvor det blir en lang uke med mye utsettelser med dårlig vær, og du er med i seierskampen, det tar jo mye på både mentalt og fysisik sett, sier han og fortsetter:

– Det er en sånn gyllen balansegang man må finne for å holde konkurranseformen oppe, for du kan jo ikke forvente å komme tilbake hver tredje uke og så sitter alt som det skal. Det er en balanse man må klare å finne, slik at man er godt forberedt.

Gode minner

25-åringen fra Ekeberg har ganske gode minner fra Quail Hollow-banen, som turneringen spilles på i år.
Sist gang turneringen ble spilt på nevnte bane var i 2021. Da endte Hovland på en sterk tredjeplass med -8 totalt etter fjerde og siste runde. Fjorårets turnering var det amerikanske Max Homa som vant.

Thorp tror at Hovlands prestasjoner på banen tidligere kan være en stor fordel for nordmannen.

– Det at han er prestert godt der tidligere er vel så viktig som andre ting. Viktor er en av de allround beste spillerne der ute, med litt svakhet på nærspillet og putting de siste ukene, men slagmessig er han en av de beste, sier han og avslutter:
– Så gjelder det for han å fortsette å utvikle nærspillet, og finne en god følelse på green, som kanskje har manglet litt i det siste. Det er veldig positivt at han har hatt gode resultater der før, det gir nok en god følelse i kroppen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame