Kristoffer Ventura har storspilt under Pinnacle Bank Championship i Omaha, og leder med ett slag på Lanto Griffin før den siste dagen. Det er etter at han selv står med imponerende 15 under par.
Dersom Ventura havner innenfor de 25 beste får han en plass i PGA-touren neste sesong, og nordmannen befinner seg foreløpig på en 22. plass i Korn Ferry Tour (nivået under PGA-touren) med kun tre turneringer igjen.
Golf
Åpner opp om den kontroversielle overgangen: – Vil banke dritten ut av hverandre
I GÅR KLOKKEN 12:44

– Det som skjer på herrefronten er helt fantastisk

Eurosports golf-ekspert og tidligere golfspiller, Per Haugsrud, er veldig fornøyd med hvordan 24-åringen har prestert.
– Det er tusener som satser. Nivået i Korn Ferry Tour er ikke like høyt som PGA, men nivået er utrolig høyt likevel. Det er fryktelig imponerende det han driver med, og for oss som holder på med det her så er det som skjer på herrefronten er helt fantastisk, sier han til Eurosport.
Ventura har havnet litt i skyggen av Viktor Hovland, som har kjempet helt i toppen av Masters-turneringer i år. De tidligere skolekameratene kan fort havne i dueller neste år, om ikke Ventura mot formodning skulle gå glipp av topp 25-plasseringen.
– De har gått på skole sammen og vunnet mesterskap med skolelaget. Guttene har spilt masse sammen og kjenner hverandre godt. De har litt forskjellige kvaliteter. Viktor er mer stabil, mens Ventura varierer litt mer, men han har det ekstreme toppnivået. Kris har tatt titler regionalt og for laget sitt han også, sier Marius Thorp, som også er tidligere golfspiller og Eurosport-ekspert.
Se intervju med Ventura og høydepunkter fra hans spill før den siste runden (saken fortsetter etter videoen):
– Hovland er litt bedre, men det skiller lite. Det er nesten dagsformen som har noe å si. Det Viktor har holdt på med i Masters og gå rett inn og ta en 13. plass i PGA er egentlig utenkelig. Hadde noen sagt det for noen år siden at vi skulle hatt to nordmenn på det nivået så hadde jeg sagt «slutt opp», sier Haugsrud.

Northug-effekt

Norsk golf har hatt mange gode golfspillere, men få har klart å hevde seg på det nivået Hovland har gjort denne sesongen. Ekspertene merker at golfinteressen i Norge har eksplodert, og at vi kan se frem mot en storhetstid i norsk golfhistorie.
– Om man er på golfklubber så får man mange spørsmål om disse to spillerne. Spesielt Hovland og også Ventura. Det er større interesse enn det har vært på lenge i golf-Norge og det er veldig gledelig, sier Thorp.
Haugsrud mener også at vi kan se en Hovland-effekt på lik linje med det andre idretter har hatt.
– Jeg får meldinger av folk som har kjøpt seg golfutstyr fordi de har sett Viktor spille veldig bra på TV. Prestasjonene gjør noe med interessen. Det er en Northug-effekt og Hushovd-effekt i Golf om dagen, og det er noe vi har savnet, sier han.
For de yngre spillerne som vil satse tror de at Hovland og Ventura har mye å si. I tillegg leverer Kristoffer Reitan og Espen Kofstad godt i europatouren.
– Det er veldig bra for de yngre golspillerne å se at de andre norske presterer bra. Alle som går på golfskole ser at det er mulig, og at de gutta de har spilt med for fire år siden nå er i PGA-touren og har tatt steget. Da blir også troen på at det er mulig større, sier Thorp.
Haugsrud er enig og legger til at han mener det aldri har sett bedre ut noen gang i norsk golf.
NB! Ventura har balldropp 19.00 på den siste dagen av Pinnacle Bank Championship.
Golf
Sjekk superstjernens elleville inntjening i 2022 – dro inn over 300.000 kroner per hull
24/11/2022 KLOKKEN 18:47
Golf
Tjente 20 millioner kroner «uten å spille»
23/11/2022 KLOKKEN 10:15