• Se John Deere Classic på GOLFTV og Eurosport Norge fra torsdag til søndag. Få tilgang her!
TPC Deere Run (Eurosport.no):
Viktor Hovland fikk en etterlengtet opptur på slutten av dag 3 i John Deere Classic. Med tre birdies på de siste seks hullene tar nordmannen med seg en god følelse inn i fjerde og siste turneringsdag.
John Deere Classic
Hovland videre etter andre runde i Illinois
13/07/2019 KLOKKEN 11:16
– Det var deilig. Selvfølgelig har jeg en jobb å gjøre i morgen, men jeg skaffet meg iallefall en mulighet til å klatre en del plasser og få viktige poeng, sa Hovland til Eurosport.no etter å ha senket birdie-putten på hull 18.
Før dagens første birdie på hull 13 stod Hovland med 12 strake par. Totalt står 21-åringen med 46 (!) par på 54 hull i John Deere Classic.
– Har du vært borti noe lignende?
– Nei, det er kanskje litt ekstremt. Jeg pleier ikke ha så mange bogeys, men jeg pleier å ha mer enn to-tre birdies per runde. Så det har vært litt slitsomt.
Se høydepunktene fra Hovlands tredje dag i John Deere Classic her (saken fortsetter under):

– Det er veldig spesielt

Eurosports golfekspert Marius Thorp er forbløffet over Hovlands tall.
– Det er veldig spesielt. Jeg har snakket med andre om det også. Det er ganske unikt å stå med par på over 85% av hullene man har spilt.
Men Thorp er faktisk mer overrasket over en annen av nordmannens statistikker.
– Det som egentlig er mer speiselt er hvor få bogeys han har – kun én på 54 hull! Et vanlig scorekort i turneringer har jo en del flere farger enn Viktors, for å si det mildt.
Selv om Hovland har virket frustrert gjennom store deler av turneringen, mener ikke Thorp at han bør grave seg for mye ned.
– Han spiller jo veldig stabilt. I noen perioder er det som om det ligger plastfolie på hullet – er man litt off på linjen og hvordan man leser greenene, så blir det mye stang ut. Det sitter jo litt mentalt også. Han er nære hele tiden, og det er jo et bra tegn. Han leser greenene riktig, men det vil seg bare ikke helt. Det som er fint er at han klarer å være tålmodig og spiller fin golf.
Thorp trekker også frem "scrambling"-statistikken, som Hovland er nummer tre på i turneringen.
– Det vil si at når han bommer på greene og redder seg inn for par, så har han gjort det 92% av gangene denne uken. I tillegg har han ikke bommet på mer enn 12 greener – så det er jo veldig sterkt det også.

Tror på topp ti og PGA-kortet i 2020

Nå tror Eurosports golfekspert på en ny, god søndag fra Hovland.
– Han har på mange måter de samme forutsetningene som de to siste ukene. Da har han hatt to strålende søndager, men henholdsvis -8 og -6. Klarer han noe lignende i morgen, kan han fort være inne topp ti. Jeg tror han kommer til å være veldig offensiv, spesielt etter den gode avslutningen i dag. I tillegg er dette siste runde før en to ukers pause – det kan også være en trigger for ham.
For etter John Deere Classic drar Hovland tilbake til Oklahoma for å forberede seg til sesongens siste PGA-turnering, Windham Championship i North Carolina. Deretter venter en ny ukes pause før Korn Ferry Tour Finals - turneringen som vil avgjøre om Hovland får spille på PGA-touren i 2020.
– Korn Ferry Tour består av tre playoff-turneringer, hvor han må bli blant de 25 beste sammenlagt. Skal man se utifra hvordan han presterer i de siste ukene, så er det veldig stabilt. Jeg tror teamet hans derfor tenker at dette vil være et format som passer Viktor veldig bra. Han skal spille 12 runder golf – jeg tror han stiller veldig sterkt i en sånn kvalifisering, sier Thorp.
– Han har i tillegg fått mer erfaring og ladet batteriene. Han kommer også inn ved å ha klart å spille seg til det, mens mange fra PGA-touren kommer ned etter en dårlig sesong. Så der kan han også ha en mental fordel på mange andre, fortsetter Thorp.
Får han PGA-kortet i 2020?
– Jeg tror han er på PGA-touren i 2020 ja. Jeg tror han er blant de 25 beste i Korn Ferry. Jeg liker hans sjanser, og det tror jeg han selv gjør også.