Populære sporter
All sport
Vis alt

Norsk amatørspiller storspilte – kun slaget unna omspill til U.S. Open

Kristian Hennie

Oppdatert 06/06/2023 klokken 02:02 GMT+2

Mats Ege var kun slaget unna å kunne kvalifisere seg til U.S. Open gjennom omspill.

Mats Ege konkurrerer om en plass i majorturneringen U.S. Open

Foto: Getty Images

  • Følg Viktor Hovland og resten av golfeliten på PGA-touren på discovery+ og Eurosport.no.
Dagen etter at Viktor Hovland tok sin fjerde seier på PGA-touren i The Memorial i Ohio, er det annen nordmann som har vært verdt å følge med på natt til tirsdag norsk tid.
Mats Ege (Stavanger Golfklubb) var ferdigspilt sent mandag kveld på runden sin i finale-kvalifiseringen til stortuneringen U.S. Open, som avholdes 15. til 18. juni.
Ege og resten av feltet skulle gå totalt 36 hull, 18 hull på to ulike baner, og 23-åringen fra Kristiansand leverte imponerende golf.
Nordmannen gikk førsterunden på -2, mens andrerunden endte på -5. Det ble dermed totalt syv slag under par, som akkurat ikke holdt for omspill. Det var nemlig kun de 11. beste som kvalifiserte seg.
picture

Mats Ege var ikke langt unna omspill og kvalifisering til U.S. Open.

Foto: Eurosport

Discovery tok en prat med 23-åringen før finalespillet, og Ege var klar i talen før han skulle i aksjon.
– Det er lett å si at målet bare er å komme videre, som det selvfølgelig er. Jeg har lyst til å gå inn med tanken om at jeg skal vinne hele greia, sier han og fortsetter:
– Man må jo bare gønne på, for man vet jo aldri hva som skjer. Det er bare å kjøre på. Jeg føler det er viktig å være offensiv, for det holder ikke å bare spille «ok». Når det er et såpass bra felt vil det alltid være noen som har dagen, så da må man virkelig være på, sier Ege.
23-åringen fra Kristiansand, som startet på college tilbake i 2019, beskriver videre seg selv som golfspiller:
– Jeg vil si at jeg er en agressiv golfspiller og relativt bra på alt av «ballstriking». Så må jeg jobbe litt med chipping og puttingen min, sier han.
Det var ikke hvem som helst Ege kjempet med i finale-kvalfiseringen mandag. For det var nemlig flere store navn i turneringen i Columbus.
Cameron Champ har vunnet tre ganger på PGA-touren, Stewart Cink vant The Open i 2009 og står med åtte titler på PGA-touren. Også årets Ryder Cup-kaptein og tidligere verdensener Luke Donald spiller i Columbus.
– Man har jo det tøffeste feltet, så er det jo et par plasser ekstra. Så får vi se hvordan det går, avsluttet Ege.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame