• Følg Viktor Hovland første runde i US Open slag for salg i vårt livesenter fra 16:40!
Årets US Open spilles på den velkjente Torrey Pines-banen like utenfor San Diego. Banen ligger spektakulært plassert på klippene ut mot stillehavet.
– Den ligger helt utrolig til, det er en spektakulær golfbane, og med en US Open-setup byr det selvfølgelig opp til dramatikk med store svingninger, forteller Discoverys golfekspert Marius Thorp.
U.S. Open
Hovland med humoristisk skade-oppdatering
19/06/2021 PÅ 12:33

– Tøffeste testen i golf

USGA som arrangerer US Open er kjent for å gjøre banen så krevende og vanskelig som mulig for spillerne. Årets turnering er intet unntak. Roughen blir høyere, fairwayene blir gjort smalere og greenene blir raskere. I tillegg blir det 510 meter lange sjette hullet omgjort fra et par fem hull til et par fire hull.
Viktor Hovland kjempet også lenge i toppen i fjorårets US Open, det endte med en delt 13. plass etter en grusom avslutning på siste runden hvor han gikk fem over par de siste tre hullene.
– Å spille US Open er en skikkelig test for både golfspillet ditt og det mentale ved holde ut gjennom fire dager, under veldig utfordrende forhold. Det er den tøffeste testen i golf, sier Thorp.

Gode minner

Torrey Pines er hvert år vertskap for Farmers Insurance Open. Det er en turnering som Hovland har gode minner fra. I januar tidligere i år kjempet han lenge om seieren i en duell med amerikanske Patrick Reed.
Dessverre for nordmannen så avsluttet han de siste fem hullene med tre bogeys og måtte ta til takke med en delt andreplass.
– Jeg fikk en veldig bra start og det så ut som jeg skulle ha en god sjanse. Men det ble litt stang-ut på siste ni og et par feil som kostet veldig mye. Det var en veldig kjip avslutning selvfølgelig, sa Hovland til Discovery etter Farmers Insurance Open i januar.
Selv om det ikke ble noen seier da, spilte Hovland tidvis helt fantastisk golf rundt Torrey Pines-banen. Spesielt på den andre runden storspilte 23-åringen. Han gjorde åtte birdier og tjente nesten ti (!) slag på resten av feltet under veldig krevende forhold den gangen.
– Hans beste runde i karrieren? Det må nesten være det, konkluderte Henrik Bjørnstad og Per Haugsrud etter Hovlands runde.
At Hovland behersket banen såpass bra i januar, vil gi en god følelse inn mot denne ukens major tror Discoverys golfekspert Marius Thorp.
– Det hjelper alltid å komme til en bane du har prestert tidligere. Det gir deg alltid en god følelse, men alle deler av spillet må være på topp om man skal hevde seg, forteller Thorp.
– Banen vil spilles enda tøffere nå enn i Farmers tidligere i år, så vi kan håpe at det er til Viktors fordel.

– Ingen grunn til bekymring

Hovlands to siste turneringer har ikke vært helt som hverken han eller vi hadde håpet på. En 30. plass i PGA Championship og en 47. plass i Memorial-turneringen er ikke hvor vi er vant til å se 23-åringen.
Men Discoverys golfekspert er ikke nevneverdig bekymret over litt dårlige resultater.
– Det er sånt som skjer. Han leverte ikke helt på og rundt greenene og har sikkert brukt tid og terpet på det. Han sa det selv også etter turneringen at han ikke føler det (storspillet journ. anm) er så langt unna. Det er ingen grunn til bekymring selv om resultatene ikke har vært optimale.

Tiger vs Rocco

Årets utgave er første gang US Open spilles på Torrey Pines siden 2008. Duellen mellom Tiger Woods og Rocco Mediate om seieren den gangen har siden blitt en de mest minneverdige avslutningene på en golfturnering noensinne.
Woods spilte utrolig nok turneringen med både et stressbrudd i beinet og et røket korsbånd. Han haltet seg rundt banen, men spilte til tross for skaden imponerende golf.
Fullstendig ukjente Mediate spilte sin livs turneringen i 2008 og Woods måtte sette en putt på ca. tre og en halv meter på det siste hullet for å tvinge et 18 hulls omspill neste dag.
Putten satte han selvfølgelig, og det ikoniske bildet av en jublende Woods på det 18. hullet er noe de fleste golfans ikke glemmer.

Tiger Woods under US Open i 2008

Foto: Getty Images

Duellen mellom Woods og Mediate husker Discoverys golfekspert meget godt.
– Det var en spesiell siste runde når han halter rundt på et kne. Det viste seg jo at det var en ganske alvorlig kneskade etter hvert, men han klarte å komme seg til et omspill.
De 18 hullene neste dag var fortsatt ikke nok til å skille de to duellantene. Woods ledet med to slag etter ni spilte hull, men Mediate kjempet seg tilbake og de lå likt etter å ha spilt totalt 90 hull i turneringen.
Det måtte spilles sudden death-format for å kåre en vinner. Der var Woods til slutt den sterkeste og tok sin 14. major på et bein.
– Det er en av de mest minneverdige US Open-turneringene noensinne, sier Thorp.
  • Følg Viktor Hovland første runde i US Open slag for salg i vårt livesenter fra 16:40!
U.S. Open
Her trekker Hovland seg fra US Open: – Første gang for alt
18/06/2021 PÅ 23:26
U.S. Open
Hovland med oppsiktsvekkende avsløring: – Veldig synd
18/06/2021 PÅ 08:56