• Følg Viktor Hovland slag for slag i US Open i vårt livesenter!
Driveren har lenge vært kjent som Hovlands beste kølle i bagen. Det var derfor uvant å se 23-åringen blåse de fleste utslagene ut til både høyre og venstre på åpningsrunden av US Open.
Hovland traff kun 4 av 14 fairways, og endte dagen tre over par - nok til en foreløpig 78. plass.
U.S. Open
Hovland med humoristisk skade-oppdatering
19/06/2021 PÅ 12:33
Da nordmannen gikk på driving rangen etter runden, gjorde han noen tester. Det var da den oppsiktsvekkende nyheten ble avslørt.
Det viste seg nemlig at Hovland hadde spilt åpningsrunden med en sprukket driver.
Det var Viasat-kommentator Joakim Mikkelsen som først meldte nyheten:
Hovland hadde altså testet backup-driveren etter å ha merket at slagene gikk skeivere enn normalt. Det var ingen synlig skade på driveren han brukte på runden, men avvikene var såpass store at noe måtte være galt.
– Det er jo veldig synd. Det er ikke rare sprekken som skal til for å gi store utslag med driveren. Man la jo merke til at han var unormalt upresis, og da er det jo sånn sett greit å vite at det ikke bare var Viktor det var noe galt med. Når man føler missene blir mye verre og at ballen til og med kanskje går i feil retning av det man prøver på, spesielt på dette nivået, er det jo ofte en forklaring på det, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp.
Nå gjelder det å håpe på en andrerunde hvor både utstyret og spillet er i orden. Hovland skulle opprinnelig ut på runden 22:25 norsk tid fredag kveld, men grunnet utsettelser på åpningsdagen på grunn av tåke blir nok starttidspunktet noe senere.
Følg med på @ESN_golf på Twitter gjennom dagen for oppdateringer!
U.S. Open
Her trekker Hovland seg fra US Open: – Første gang for alt
18/06/2021 PÅ 23:26
U.S. Open
Ingen god åpningsrunde fra Hovland: – En runde hvor lite stemte
17/06/2021 PÅ 21:49