Populære sporter
All sport
Vis alt

Nærspillet sviktet Hovland på ellers solid åpningsdag

Espen Blaker

Oppdatert 18/09/2020 klokken 00:54 GMT+2

En iskald putter ødela for Viktor Hovland på første dag av U.S. Open.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Etter å ha startet U.S. Open strålende og gått de seks første hullene på -2, startet problemene på og rundt green på hull 7 for Hovland.
To strake bogeys ble fulgt opp av flere missede birdie-muligheter, før dagens tredje bogey kom på hull 13. Deretter fulgte flere gode birdie-muligheter, men putteren forble dessverre iskald gjennom hele runden.
Nordmannen endte dagen på +1, og er med det på delt 32. plass etter første dag av sesongens første major. Justin Thomas leder turneringen på -5.
Men der nærspillet må gjøres noe med, ser Hovland virkelig ut til å ha funnet tilbake godfølelsen med de lange køllene i bagen. 22-åringen tjente 1,55 slag til feltet fra tee og 3,16 slag inn mot green på dag 1. I motsetning tapte han 0,88 rundt green og 2,25 med putteren.
Dag 2 starter for Hovlands del 14:18 fredag.
Slik var runden:
Hovland startet dagen stille og rolig med fire solide par, før det løsnet det skikkelig på hull 5 og 6. Etter et strålende innspill kunne Hovland senke dagens første bridie-putt fra rundt en meter, før han på det drivebare par fire-hullet 6 slo ut til kun 30 meter fra hullet. Andreslaget havnet litt over to meter unna, og birdie-putten satt igjen.
Men han kom raskt nedp å jorda. Det påfølgende hullet, et meget overkommelig par 3-hull, endte med utslag til høyre i roughen og en chip som ikke kom seg lenger frem enn til greenkanten. Dermed kom dagens første bogey. Hullet etter lå Hovland i fronten av green på to slag, men en svak chip sørget for en ny to-putt bogey.
Håpet om å slå tilbake på par fem-hullet 9 steg med fairway-treff og et innspill i forkant av green, men et nytt svakt tredjeslag gjorde at det kun ble par.
Par ble det også på 10,11 og 12, hvor han spesielt på sistnevnte hadde en god mulighet. Men fra to meter misset han putten til venstre, og måtte dermed ta til takke med enda en par.
Par så det også ut til å bli på hull 13, men etter et godkjent utslag til 12-13 meter ble putten altfor kort. Fra fire meter var Hovland ikke i nærheten av å redde paret, og måtte dermed tåle dagens tredje bogey.
På hull 14 slo Hovland seg inn til en 7-8 meter, men når han først leverte en god putt så snek den seg av hullkanten. Også på 15 ga han seg en god mulighet, men fra tre meter ville den ikke inn den gangen heller.
Hull 16, blant banens vanskeligste, endte med ny par etter en god drive og et OK innspill. På hull 17 ga Hovland seg selv en strålende mulighet etter et godt utslag og et innspill til 2,5 meter. Men historien gjentok seg, og birdie-putten satt ikke.
Hovland fant igjen fairway på 18, men innspillet var ikke presist nok. Fra 8 meter to-puttet Hovland, og endte dermed dagen på +1.
picture

Bryter ut i latter av «norsk» spørsmål: – Jeg skjønte det!

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame