• Følg Viktor Hovland i US Open i vårt livesenter fra 16:40 torsdag!
Viktor Hovland er sammen med resten av golfeliten midt inne i den mest hektiske perioden av sesongen. Denne uken venter årets tredje major-turnering - US Open på ærverdige Torrey Pines.
At turneringen spilles på den knalltøffe banen i California, er ingen ulempe sett med norske øyne. Så sent som i januar ble Hovland nummer to på samme bane, i Farmers Insurance Open.
U.S. Open
Hovland med humoristisk skade-oppdatering
19/06/2021 PÅ 12:33
– Det er en stormannsbane, en skikkelig manndomsprøve. Det er jo sånn jeg liker det, sier Hovland til Discovery.
Og hans nærmeste støttespillere er optimistiske.
– Viktor liker virkelig sjansene sine her ute. Han ble jo nummer to i Farmers og liker banen veldig godt, sier Hovlands trener Jeff Smith til Discovery.
At nordmannen har lykkes på Torrey Pines, er kanskje ikke så rart. Banen er nemlig lengst av alle på PGA Touren med sine 7652 yards (så og si nøyaktig 7000 meter). Det er med andre ord det lange spillet som er den viktigste nøkkelen til suksess.
Bare spør australske Cameron Smith. Da han ble spurt om han hadde en «gameplan» på tirsdagens pressekonferanse, svarte han:
– Ja, treffe fairways. Treffe fairways og så ta det derfra.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Sjekk verdenstreerens Hovland-beskjed: – Ville vært idiotisk

– Det er så brutalt som det ser ut som

Når Discovery snakker med Hovlands caddie, Shay Knight, skjønner man hva landsmannen Smith mener.
– Nøkkelen til suksess denne uken vil være drivingen. Er man «på» med driveren her ute, vil man skaffe seg selv mange gode muligheter, sier Knight til Discovery.
Er man imidlertid ikke treffsikker fra utslagsstedet, kan det bli en lang uke. Bare se på denne videoen som Ian Poulter la ut på Twitter tirsdag morgen:
– Roughen er så brutal som den ser ut som. Nesten verre. Og de kommer bare til å la den vokse frem til turneringsstart, sier Knight.
Hovlands trener støtter den påstanden.
– Det handler som Shay sier om å drive ballen bra, for roughen her er virkelig brutal, sier Smith.

Hovedfokus et annet sted

Heldigvis for oss nordmenn er driveren Hovlands beste kølle i bagen. Dermed har 23-åringen kunnet fokusere på andre deler av spillet den siste uken.
– Han var hjemme i Stillwater forrige uke og spilte masse golf med Matthew Wolff og andre lagkamerater. Da handlet mye om finjustering av nærspillet og puttingen, sier Smith.
Det har også vært tilfellet etter at han ankom California.
– Hovedfokuset har vært på nærspillet. Vi har brukt masse tid på å bli kjent med ulike lies rundt greenene, samt putting, sier Knight.
Og det er kanskje ikke så rart. Etter en lengre periode med gode prestasjoner på green, leverte Hovland sin svakeste turnering for sesongen med putteren i Memorial for to uker siden.
Hovland tapte totalt 1,3 slag til resten av feltet på green – det høyeste tallet siden TOUR Championship i september.
– Etter å ha vært på en oppadgående trend såpass lenge, er det helt naturlig å få et tilbakeslag her og der. Ser man på de tre turneringene før Memorial, så tjente Viktor i henholdsvis ett, ett og et halvt slag til feltet, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp.
Som tror sjansene er gode for at vi får se Hovland tilbake på sitt sedvanlige nivå denne uken.
– I januar tjente han 1,4 slag til feltet med putteren på Torrey Pines, som er sesongbeste. Det er tydelig at han er komfortabel på greenene der ute, noe som forhåpentligvis vil føre til en meget morsom golfhelg for oss her hjemme.
Hovland slår ut 16:40 norsk tid torsdag og 22:25 fredag. Du kan følge hvert eneste slag i vårt livesenter!

Her får Hovland se den foreslåtte looken: – Skjer ikke!

U.S. Open
Her trekker Hovland seg fra US Open: – Første gang for alt
18/06/2021 PÅ 23:26
U.S. Open
Hovland med oppsiktsvekkende avsløring: – Veldig synd
18/06/2021 PÅ 08:56