Viktor Hovland feiret 23-årsdagen med å gå sin andre strake 71-runde i U.S. Open. Med +2 totalt er jubilanten trygt videre til helgen, men han vil nok føle at han skulle og burde hatt et bedre utgangspunkt.
Hovland ligger foreløpig på en delt 29. plass.
– Han har levert bra de to første dagene. Dette er jo den Viktor vi kjenner, hvor spillet fra tee og inn mot green holder høy klasse. Bogeys kommer det der ute, det er uunngåelig. Så gjelder det å minimere skadene og ta vare på samtlige muligheter man får. Det sistnevnte er det litt å hente på, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp.
U.S. Open
Hovland med humoristisk skade-oppdatering
19/06/2021 PÅ 12:33
– Men likevel to veldig gode runder på en av verdens tøffeste baner. Viktor er med for fullt og vet også at han har enda mer å gå på. Absolutt godkjent, fortsetter Thorp.
Som på torsdag startet Hovland strålende. En bogey på hull 11 (Hovlands andre) ble fulgt opp av tre birdies på de seks neste hullene. Putteren som sviktet ham på åpningsrunden hadde våknet til liv, og det så meget bra ut i langt tøffere forhold enn på første dag.
Men et svakt innspill på det 18. (Hovlands niende) ble starten på en liten kollaps som endte med fire bogeys på de fem neste hullene. Hovland stoppet blødningen med en etterlengtet birdie på hull 6, og reddet deretter par på imponerende vis på både 7 og 8.
På dagens siste hull hadde nordmannen en strålende mulighet til å avslutte med en ny birdie, men fra halvannen meter misset han dessverre putten. Dermed endte det med en ny 71-runde for Hovland.
Det er foreløpig uvisst når Hovland vil slå ut på lørdagens tredje runde. Følg med på Twitter-kontoen vår (@ESN_golf) for oppdateringer!

Mistet det etter Hovlands monsterdrive: – Hva er det for et slag?!

U.S. Open
Her trekker Hovland seg fra US Open: – Første gang for alt
18/06/2021 PÅ 23:26
U.S. Open
Hovland med oppsiktsvekkende avsløring: – Veldig synd
18/06/2021 PÅ 08:56