Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland leder turneringen etter Scheffler-tabbe: – Føles solid ut

Oppdatert 25/08/2023 klokken 00:50 GMT+2

Etter en treg start på runden i Atlanta leverte Viktor Hovland en bedre siste halvdel og tok over ledelsen i sesongfinalen, Tour Championship.

Hovland med superslag og Scheffler i problemer: – Hva skjer med ham?

EAST LAKE (Discovery):
Viktor Hovland kom inn i sesongfinalen på East Lake som en av de aller største favorittene etter seieren forrige uke og bare to slag bak FedEx-lederen Scottie Scheffler.
Hovland startet turneringen på -8 som andremann i FedEx-cupen, mens Scheffler startet på -10.
Det var verdenseneren Scheffler som startet best, mens Hovland slet innldeningsvis og klarte ikke å få i birdieputtene på de første ni.
En mye bedre siste ni, kombinert med en Scheffler som havnet i problemer, sørget derimot for en god første dag av Tour Championship.
Hovland gikk runden på 68 slag under par - to slag under par. Han deler ledelsen med Collin Morikawa og Keegan Bradley på -10 totalt.
– Det var en fin dag, bogey-fri er alltid bra. Jeg er ganske fornøyd med at jeg gjorde såpass få feil. Det var veldig stabilt hele veien. Jeg måtte redde meg inn et par ganger, men ellers så så slår jeg veldig mange bra slag inn til greenene, forteller Hovland til Discovery etter runden.
– Jeg hadde mange bra sjanser, men de gikk bare ikke i hullet i dag. Jeg føler jeg slo mange bra putter. Spillet føles solid ut, sier han videre.
Se intervjuet i videoen under.
picture

Fornøyd Hovland: – Veldig stabilt hele veien

– Veldig betryggende

Discoverys eksperter synes også at runden var godkjent, til tross for mye hullkant ut på greenene.
– Det at han går to under par i dag på en dag som for Viktors del på kunne kalles en litt treg dag med dårlig uttelling, det sier alt det om hans kapasitet, sa Discoverykommentator Henrik Bjørnstad.
– Det er lett og føle litt skuffelse for man føler det kunne blitt litt mer. Men man startet runden to slag bak, nå er han ingen bak så der er helt nydelig det. Han kan få ut mye mer av runden sin, men han er i så få problemer på runden. Det er veldig betryggende, oppsummerer Discoverys golfekspert Marius Thorp.
Morikawa leverte en super-runde i Atlanta på 61 slag (-9), mens Bradley gikk på 63 (-7).
Hovland kommer dermed til å gå ut i nest siste gruppe sammen med Scheffler igjen fredag ettersom Morikawa og Bradley ble ferdig med sin førsterunde først.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Golfstjernen roser Hovland: – Han tok helt av

Par etter par

Hovland fikk ikke helt utteling innledningsvis på runden til tross for bra spill fra tee og med jernene. Putteren var ikke like het som den var på spesielt sisterunden i BMW Championship forrige uke.
Hovland åpnet med en lang parrekke, hvor han ved flere annledninger var nære å få i birdieputtene.
– Ikke noe særlig uttelling for Viktor innledningsvis. Han slå jo slagene så nydelig, men den putten burde han hatt i, sa Discovery-kommentator Per Haugsrud og sikter til birdiemissen på hull 4.
Scottie Scheffler på sin side hadde en forykende start på sin runde. Hovland misset nok en birdieputt på hull 6, mens amerikaneren satte sin tredje birdie for dagen og dermed klatret til -13. Hovland lå fortsatt på -8, som han startet runden på.
– Det hadde vært helt ok å få i den på hull 6 og være én under etter seks. Han blir hengende bak Scheffler her nå, sa Haugsrud.
Hovland reddet seg mesterlig på det vanskelige 8. hullet etter å ha satte en parputt fra rundt tre meter.
– Det er en bonuspar. Det føles som en birdie, sa Haugsrud før kommentatormakker Henrik Bjørnstad fulgte opp:
– Det er viktig for humøret og han er litt lettere i steget. Han kan akseptere mer at han ligger på par etter åtte etter den.
Hovland rundet åpningsrunden på par etter ni strake par.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland om det virale klippet: – Veldig kult

Stabil golf

På hull ti skulle derimot dagens første birdie komme.
– Det var vel fortjent og midt i også. Det var aldri noen tvil, sa Bjørnstad etter at nordmannen satt birdieputten fra ca. to meter.
Hovland fulgte opp med to strake par på hull 11 og 12, mens Scheffler røk på to bogeys.
– Han spiller fantastisk sterk golf i dag, Viktor. Utrolig stabilt, sa Bjørnstad om Hovlands spill påpekte at han ikke har hatt helt flyten på green.
En ny birdie på hull 14 tok Hovland til tosifret under par og plutselig var han bare ett slag bak Scheffler som på et tidspunkt var fem slag foran nordmannen.

Drama

På hull 15 - par tre-hullet kjent for sin øy-green - ble det dramatisk.
Hovland vartet opp med et nydelig innspill til bare to meter fra hullet, men Scheffler som ledet på -11 slo i vannet.
– Det er dagens beste vel, spør Bjørnstad etter innspillet til Hovland
– Ja, det er hvertfall det best vi har sett. Han er et unikum, svarer Haugsrud.
Se slagene fra Hovland og Scheffler i toppen av saken.
Scheffler endte opp med å treputte etter å ha havnet i vannet og røk på en trippelbogey. Han falt dermed helt ned til -8. Hovland klarte ikke å få i sin birdieputt og gjorde par.
Hovland tok likevel over ledelsen i turneringen sammen med Collin Morikawa og Keegan Bradley på -10.
Han klarte ikke å ta vare på banens andre par 5-hull; hull 18, og endte dermed opp med par på de fem siste hullene.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame