Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland i klar ledelse før sisterunden – sammenliknes med Woods: – Historisk nivå

Oppdatert 27/08/2023 klokken 03:10 GMT+2

Viktor Hovland slutter aldri å imponere. Lørdag kveld norsk tid leverte Ekeberg-gutten en tredjerunde av verdensklasse og han leder PGA-sluttspillet klart før sisterunden i Atlanta søndag.

Viktor Hovland underveis på tredjerunden lørdag.

Foto: Getty Images

  • Følg Hovland på sisterunden i FedEx-sluttspillet søndag på discovery+, Eurosports kanaler og Eurosport.no. Sendingen starter opp på Eurosport Norge fra 18.00 og MAX fra klokken 19.00.
EAST LAKE/OSLO (Discovery):
Golfglade nordmenn har blitt bortskjemte med enorme prestasjoner fra Viktor Hovland - og lørdag kveld på East Lake var intet unntak.
Hovland ledet turneringen sammen med Collin Morikawa før lørdagens tredjerunde, og når 18 nye hull er ferdigspilt ligger han i ensom majestet i tet - mildt sagt.
Den norske golfstjernen endte med å gå tredjerunden på fire slag under par, med fem birdies og én bogey. Dermed står han på -20 totalt, som holder til en helt overlegen ledelse før sisterunden søndag. Hovland leder med hele seks slag ned til nærmeste konkurrent på andreplass, som er amerikanske Xander Schauffele.
  • Schauffele (-14) og Hovland (-20) slår ut på sisterunden 19.40 norsk tid søndag!
– Det er helt på høyde med Tiger (Woods) på sitt beste. Man kan si at Tiger var mye, en jublende fyr og sånt, men golfen er det altså så vanvittig nivå på at det er vanskelig å få hodet sitt rundt det. Det er helt historisk nivå, sier Discoverys golfkommentator Henrik Bjørnstad om prestasjonen til nordmannen.
– I den formen han er i nå er utførelsen der, i tillegg til at han gjør de riktige valgene hele veien. Det er helt fantastisk å se på altså, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp fra indre bane på East Lake.
Hovland møtte Discovery etter lørdagens tredjerunde og var klar på hva han må gjøre for å sikre seieren i PGA-sluttspillet søndag.
– Jeg skal bare gå ut der og gjør det jeg har gjort til nå. Spille som om det er likt. Jakte birdies. Sånn er det bare. Jeg kan ikke tenke på noen andre enn meg selv. Det er én dag igjen av sesongen, og jeg skal tyne alt jeg har av krefter, sier Hovland til Discovery før sisterunden søndag.
Sett denne fra lørdagens runde? Saken fortsetter under videoen.
picture

Reagerer etter at stjernen kaster kølla: – Gjorde han det der?

Kontrollert start

25-åringen fra Ekeberg startet tredjerunden med å slå innspillet inn fem meter fra koppen på rundens første hull. Derfra satt ikke birdieputten, og Hovland gikk av med par.
– Det er en trygg og fin start dette fra Viktor, utbrøt Discoverys golfkommentator Henrik Bjørnstad etter at nordmannen senket parputten på hull 1.
Deretter ble det med par på par 3-hullet det 2., før Hovland la seg meget godt opp på green på det påfølgende hull 3. Nordmannen la seg opp for birdie fem meter fra koppen, men birdie-putten sneiet venstre hullkant og han endte med par.
– Jeg tror han kjenner at «den slo jeg ikke som planlagt», sa Discovery-kommentator Per Haugsrud da hullkanten ikke var Hovlands venn på hull 3.
På de påfølgende to hullene tok Hovland til takke med par, før det virkelig skulle smelle fra hull 6.

– Veldig imponert

På rundens første par 5-hull slo nordmannen akkurat utenfor green og ballen la seg i fringen på andreslaget. Derfra kunne faktisk Hovland putte for eagle, men den ble for lang. Birdie-putten senket nordmannen derimot enkelt, og rundens første sirkel på scorekortet var et faktum.
– Da er birdiekontoen åpnet og nå er vi i gang her. Han leder altså med to slag nå. Han har spilt drømmegolf innledningsvis, sa Haugsrud etter rundens første birdie.
Og Hovland ga seg ikke der. Mens spillere rundt han på lista noterte seg for bogeys, leverte den norske golfstjernen nok en birdie på hull 7 og økte luken ned til sine konkurrenter.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland senker birdie-putten: – Den er så deilig

Se birdie-putten på hull 7! Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland senker rundens andre birdie: – Den er så midt i

Etter «back to back» birdies gikk Hovland av med par på hull 8 og 9 og endte dermed «front nine» på to slag under par.
– Bunnsolid. Jeg er veldig imponert over hvordan han takler alt det her. Han ser at de bak ikke spiller like bra. Han har alle verktøy i kassa, sa Discoverys golfekspert Marius Thorp fra indre bane på East Lake etter Hovlands første ni.

– Blir målløs

Fra start på «back nine» noterte Hovland seg for par på hull 10 og 11, før været skulle sette en stopper for runden.
Før nordmannen skulle slå utslaget på hull 12, kunne man høre det såkalte hornet og runden ble utsatt grunnet dårlige værforhold.
Etter over en time med utsettelse kunne Hovland og resten av spillerne oppta rundene sine.
– Viktor har spilt som en maskin. Det er bare å fortsette som dette, sa kommentator Haugsrud minutter før Hovland startet opp på runden sin igjen.
Og man skulle trodd at Hovland hørte på Discoverys kommentator – for han ga seg mildt sagt ikke der. Etter å ha lagt seg tre meter fra koppen på innspillet, senket Hovland sin tredje birdie-putt for runden.
– Dette er helt ekstremt. Han leder altså Tour Championship med fem slag. Jeg blir helt målløs. Man tror ikke det man ser. Nerver vet han ikke hva er altså, utbrøt Haugsrud.
På det påfølgende hull 13 noterte Ekeberg-gutten seg like så godt for nok en birdie, og på dette tidspunktet ledet Hovland med hele sju slag ned til Xander Schauffele på andreplass.
Saken fortsetter under videoen!
picture

Hovland-birdie vekker reaksjoner: – Du er ikke sann!

Soleklar ledelse

På rundens 14. hull kom dagens første bogey for Hovland, før han viste hvorfor han kan regnes som en av verdens beste golfspillere.
Utslaget på par 3-hullet det 15. la seg i overkant av fire meter fra koppen. Fra der senket nordmannen dagens femte birdie, og Hovland hadde en luke på seks slag ned til Schauffele.
Se birdie-putten på hull 15! Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland senker rundens femte birdie: – En syk fyr!

På rundens tre siste hull leverte Hovland solid og gikk av med par på samtlige. Det betyr at han går ut på sisterunden i en soleklar ledelse på hele seks slag søndag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame