Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland herjer med verdenseliten: Leder FedEx-cupen: – Han eier siste ni!

Mats Wexel Wexelsen

Oppdatert 26/08/2023 klokken 10:15 GMT+2

Viktor Hovland (25) fortsatte det gode slagspillet, men gikk fra nest sist til aller best på en statistikk og leder nå FedEx-sluttspillet etter dag 2.

Dette forbauset Hovland på den andre runden

Etter en rolig start på runden tok Ekeberg-ekspressen tak i sakene og leverte en ny brennhet «back-nine» – nå leder han FedEx-cupen sammen med kompis Colin Morikawa.
To slag bak ligger verdensener Scottie Scheffler.
– Hvordan er selvtilliten om dagen?
– Det føles fantastisk. Det starter med driveren, videre til jernspillet og nå også på nærspillet i tillegg til putteren, så jeg føler jeg kan gjøre birdier der ute, sa Hovland til den amerikanske arrangøren etter runden.

Rolig start

Som i går så det innledningsvis ut som at det skulle bli en treg start på runden for Ekeberg-gutten, men i dag fargela han scorekortet noe mer på første ni hullene.
Nordmannen viste hvorfor han er blant verdens aller ytterste «ballstrikere» da han var nære ved å gjøre en såkalt «slam-dunk» i det ballen landet rett over koppen til det som resulterte i dagens første birdie.
Et par hull senere kom det en oppskriftsmessig birdie da Hovland var nære ved å sette chippen for det som hadde vært en «eagle» på dagens første par 5-hull.
På det påfølgende hullet kom turneringens første bogey. Etter en strøken drive ut i fairway kom 25-åringen på usedvanlig vis i trøbbel etter innspillet og måtte til slutt tåle en firkant på scorekortet.

– Han har gira ned nå Haugsrud

Slutten på de første ni og starten på de siste ni hullene kan kategoriseres som par-golf uten særlig gode muligheter for birdie.
Men på hull tolv giret «vår mann» ned til det som skulle bli en rimelig het avslutning på runden.
Først sendte han avgårde en dart som plantet seg to meter fra pinnen. Den skulle nordmannen omgjøre til det som «kickstartet» et vanvittig birdiekjør.
– Der ja! Den måtte han ha i føler jeg, sier Discoverykommentator Per Haugsrud, før makker og ekspertkommentator Henrik Bjørnstad sier:
«Nå tok det en bra vending sett med norske øyne her».
Det fikk eksperten rett i da nordmannen kjørte «copy-paste» på det påfølgende hullet og birdie nummer to på «back-nine» var et faktum.
– Lenker sammen to kjappe på rad nå. Han har gira ned nå Haugsrud, bryter det ut fra Bjørnstad.

– Han eier siste ni!

Hovland var nest dårligst i feltet på green i går, men i dag var han best av alle – og det skulle gi resultater.
På hull 14 og 15 fortsatte han det gode slagspillet, men til motsetning fra i går så rullet han i birdiene – en etter en, og da han satte den fjerde birdien på rad så mistet de det i kommentatorbua.
– Fire birdier på rad! Hvorfor bare gjøre tre når du kan gjøre fire. Hva er det han driver med på «back-nine» for tiden – han eier siste ni!, smeller det fra Per Haugsrud.
– Dette er helt rå golf – fantastisk, kommer det fra Discoverys golfekspert, Marius Thorp fra indre bane.
Se putten som sendte Hovland i ledelsen på hull 15. Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland opp i ledelsen etter birdie nummer seks!

Men nordmannen gav seg ikke der og da han senket den syvende birdien for dagen var det bare latterkrampe som kom ut av kommentatorbua.
Discoverys utsendte reporter Espen Blaker er på plass i Atlanta og følger det norske eventyret.
På banens siste hull sendte nordmannen avgårde en «monster-drive» på nærmere 350 meter, men var uheldig da ballen forsvant ned i bermuda-roughen i enden av fairway.
Det hjalp tydeligvis ikke at nordmannen slo ut med 3-wooden for å ta av noen meter.
– Den 3-wooden har vært veldig «hot» i det siste og den går ganske langt, men jeg trodde ikke at jeg måtte «chippe» 3-wooden for at den ikke skulle gå for langt der. Jeg synes jeg får ganske dårlig betalt, men sånn er det, sier Hovland til Discovery.
Dermed endte det «bare» med par på banens avsluttende par 5-hull.
I PGA-sesongens siste turnering i Atlanta i delstaten Georgia startet spillerne med minusslag basert på hvilken plassering de innehar på PGA-touren denne sesongen. For Hovlands del var det åtte slag. Torsdag åpnet han med en runde på to slag under par og var i delt ledelse foran annen runde.
Hovland kom til den siste turneringen i PGA-sluttspillet med seier sist uke. Den ga nordmannen 38 millioner kroner i premie og førte ham opp på annenplass i sammendraget.
Vinneren av turneringen i Atlanta blir også seierherre på PGA-touren denne sesongen. Tour Championship har en førstepremie på hele 190 millioner kroner.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame