Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland sikret seg sju millioner etter «action-runde»: – Fikk maks ut av spillet i dag

Joakim Opphus

Oppdatert 29/08/2022 klokken 00:32 GMT+2

Viktor Hovland leverte underholdende golf på sisterunden av Tour Championship og sikret seg flere millioner i premiepenger etter å ha klatret seg innenfor topp 15 i FedExCupen totalt.

Denne delen av spillet var Hovland godt fornøyd med: – Det var veldig deilig

EAST LAKE, ATLANTA/OSLO (Discovery):
Viktor Hovland avsluttet PGA-sesongen 2021/2022 og avslutningsrunden i Tour Championship på perfekt vis. Han leverte flere meget gode slag på sisterunden, hvor en eagle på hull 5 ble høydepunktet.
Hovland gikk en runde på 65, fem slag under slag. Han endte til slutt på en delt 15. plass på -11 med tre andre spillere i turneringen og FedExCupen totalt.
15. plassen vil sikre nordmannen en rimelig heftig lønningsdag på sju millioner kroner.
Etter runden var Hovland nesten litt misfornøyd til tross for at han gjorde sin beste runde slagmessig.
– Jeg føler at det var litt et par grove misser i dag som var litt frustrende. I dag fikk jeg ganske maks ut av spillet. Jeg slo mye bra slag og, enten gikk de i eller veldig nærme. Senket noen gode putter og gjorde noen ekstremt bra «up and downs». Ikke det at jeg er misfornøyd med 65 (slag), men jeg skulle gjerne treffet litt flere fairways og greens. Det var veldig, veldig mye bra å bygge videre på.
Se hele intervjuet med Hovland i toppen av saken.
Discoverys kommentatorduo Per Haugsrud og Henrik Bjørnstad lot seg imponere av 65-runden på en dag hvor spillet varierte litt til tider.
– Det har vært veldig variabelt spill. Det har ikke vært noe trygt og sikkert, men mer actionfylt. Det er underholdende å se på, men stabiliteten er ikke der den pleier å være, sa Bjørnstad om Hovlands runde underveis.
Hovland gikk en desto mer stabil siste ni hull. Sju par og to birdies sørget for et strålende punktum på sesongen.
– På en dag hvor definitivt ikke spilte sin beste golf så går han fem under par, det sier litt om han, sa Haugsrud om runden.

Historiske McIlroy etter Scheffler-kollaps

Kampen om FedExCupen totalt tilspisset seg virkelig på siste dag. Scottie Scheffler ledet med seks slag på Rory McIlroy før sisterunden og virket å ha FedExCupen langt ned i lomma og kunne krone en ellevill sesong med nok en gjev tittel.
Men superstjernen McIlroy hadde andre planer og hentet etterhvert igjen Scheffler som slet på East Lake Golf Club denne søndagen.
Det skulle bli en ordentlig duell mellom de to verdenstjernene på veien inn. McIlroy tok over ledelsen på hull 16 etter at Scheffler gjorde sin fjerde bogey for dagen.
På hull 17 hadde Scheffler en birdieputt for å ta igjen det tapte slaget, men han slo en meget dårlig putt og virket litt preget situasjonen.
– Det er sesongens dårligste putt fra Scheffler. Det er nerver det, konstanterte kommentator Haugsrud.
Dermed startet McIlroy siste hull med en ettslags ledelse.
Etter to strålende driver fra tee leverte begge to helt fryktelige innspill. Scheffler sendte ballen ut høyre i bunkeren, mens McIlroy holdt på å sende ballen opp på tribunen til venstre.
Amerikaneren slo nok et elendig slag fra bunkeren og ga verdensfirer McIlroy en ordentlig gavepakke. Den tok McIlroy vare på. Han gjorde par på siste hull og sikret med det FedExCupen for tredje gang, som første spiller noensinne. Han stikker også av med en ganske så spinnvill vinnersjekk på 175 millioner norske kroner.
– Tre FedExCup-titler, det har ikke en gang Tiger Woods klart. Nå begynner karrieren hans å se veldig stor, om den ikke var stor fra før, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp om historiske McIlroy. Han tror skuffelsen er desto stor for Scheffler.
– Det er utrolig tungt å lede den turneringen hele veien også glipper det på slutten. Det må føles fryktelig, fryktelig tungt, men i dag så takler han det rett og slett presset, sier Thorp.
McIlroy måtte ta trekke pusten dypt før han slo av en prat med NBCS reporter Mike Tirico etter seieren.
– For en uke... for en dag. Det er en ting som jeg må si først. Jeg føler Scottie fortjener minst halvparten av denne (FedExCup-trofeet, journ.anm) i dag. Han har hatt en eventyrlig sesong og det føles nesten litt feil at jeg tok denne seieren fra han til slutt. Han er ordentlig konkurransemann og en enda bedre person og det var en ære og et privilegium å kjempe mot han i dag, sier vinneren før han spøker om duellen de to hadde i The Masters, da tok Scheffler å trakk det lengste strået.

Ellevill eagle

Viktor Hovland fikk en verst tenkelig start på sisterunden sin i Atlanta. Utslaget på første hull la seg fryktelig dårlig helt på kanten mellom en bunker og roughen. Han måtte bare hakke seg noen meter frem i banen og endte til slutt med en bogey på hull 1.
På de to første rundene ble en bogey som regel etterfulgt av en ny bogey eller to, men etter en liten kjennepreken fra trener Jeff Smith virker bogeytrenden å gi seg på lørdagens og søndagens runder.
For etter bogeyen på hull 1 slo Hovland kraftig tilbake. Han gjorde birdie på hull 3, og så på hull 5 kom rundens slag fra nordmannen. Han satte andreslaget fra omtrent 110 meter for en eagle.
Hovland gjorde akkurat det samme på hull 5 i fjorårets turnering, den gang fra fra litt mer vanskelig posisjon inne blant trærne.
– Det var en litt lettere eagle i år, hvis det er noe som heter det. Jeg slo en god drive og hadde perfekt nummer med 56-grader'n. Jeg slo et nydelig slag som var rett på pinnen, det er selvfølgelig litt flaks at den går i, men det var et veldig bra slag, sa Hovland om eaglen etter runden.
Se eaglen på hull fem under. Saken fortsetter under videoen.
picture

Kommentatorene tar av etter vanvittig Hovland-innspill: – Dagens slag

Hovland fortsatte storspillet etter eaglen. Han gjorde ytterligere to birdies på hull 6 og 7 som sørget for at han klatret opp til -10 totalt i turneringen.
På hull 8 derimot kom det en liten momentum-dreper da han sendte utspillet rett ut venstre og i vannet. Hovland klarte derimot å unngå dobbelbogeyen etter å ha satt bogeyputten fra tre meter.
Etter en innholdsrik front nine som inneholdt tre birdies, to bogeys og en eagle, ble det en litt roligere siste halvdel.
Etter bogeyen på hull 8 gjorde han sju strake par, før det endelig kom en birdie på hull 16. Han avsluttet runden med nok en birdie på hull 18 som tok han til en 15. plass i turneringen til slutt på -11 totalt.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame