Populære sporter
All sport
Vis alt

Skjebneturnering avgjør OL-deltakelse for nordmann

Joakim Opphus

Publisert 15/06/2021 klokken 20:19 GMT+2

Kristian Krogh Johannessen (26) spiller om en OL-billett, kun en kineser kan ødelegge OL-deltakelsen for nordmannen i skjebneturneringen i Spania.

Kristian Krogh Johannessen

Foto: Getty Images

Kristian Krogh Johannessen fra Drammen kjemper om en plass til OL i Tokyo i sommer. Etter at colombianske Camillo Villegas trakk seg, ligger 26-åringen i skrivende stund på den 60. og siste kvalifiseringsplassen til OL.
Krogh Johannessen, som daglig spiller på Challenge-touren som er nivå to i Europa, har sanket inn flere gode resultater i de siste turneringene.
Han havnet på en delt femteplass i Dormy Open i Sverige i slutten av mai og tok en delt andreplass i D+D Real Czech Challenge i starten av juni etter han tapte i omspill med to andre spillere.
Samtidig har Kristoffer Ventura ikke spilt på sitt beste på PGA-touren. Han har falt ned til en 62. plass på OL-rankingen. Han spiller heller ingen turneringer før fristen for å kvalifisere seg til OL går ut 21. juni.
Det betyr at Krogh Johannessen blir nordmannen som tar følge med Viktor Hovland til Tokyo senere i sommer dersom han fortsatt innehar 60. plassen etter ukens turnering; Challenge de España.
Saken fortsetter under videoen.
picture

– Det hadde vært veldig artig å dra til OL med Viktor

Kjemper med kineser om OL-billett

Krogh Johannessen spiller denne uken Challenge de España som startet tirsdag. Kinesiske Ashun Wu er på plassen bak Krogh på OL-rankingen. Wu spiller også denne uken i Spania, og mest sannsynlig er det spilleren som gjør det best av de to som tar den siste plassen i golfturneringen i OL.
– Linjen trekkes på mandag, det er noen stykker bak han, noen kinesere blant annet som kan gå forbi han med gode plasseringer. Så får vi håpe at de ikke gjør det, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp.
– Det hadde vært veldig hyggelig om vi hadde fått med to norske herrer til OL.
Ifølge Norsk Golf trenger Wu en 6. plass alene eller delt 5. plass med maksimalt tre andre spillere for å passere Krogh. Det med forbehold om at Krogh ikke får noen rankingpoeng i turneringen i Spania.
Det er kun de 15 beste som får poeng på verdensrankingen.

Tar OL som en bonus

Selv tar Krogh Johannessen OL som en eventuell bonus.
– Det er absolutt noe som hadde vært gøy om jeg hadde klart å komme dit, men det er ikke noe jeg tenker mye på, forteller Krogh Johannessen til Discovery.
– Jeg har vokst opp med OL og det er jo det største innen mange idretter og kanskje også golf etter hvert. Det ville vært sykt kult å være med på, men for min del er det viktigste å klare steget opp på Europa-touren og etablere meg der.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Ler etter stjernens monsterdrive: – Helt vilt

Skuffet etter første runde

Krogh Johannessen var ikke spesielt fornøyd med åpningsrunden i skjebneturneringen.
– Det var jævlig dårlig! Jeg kom meg sånn inn på en OK score til slutt. Men jeg var egentlig helt ute av det, forteller Krogh Johannessen etter runden.
– Hvorfor var du ute av det?
– Jeg vet ikke. Jeg følte meg sliten i dag, det er vanskelig å prestere. Det er en veldig dårlig unnskyldning. Jeg prøvde så godt jeg kunne, men jeg klarte aldri helt å skaffe meg muligheter for å snu trenden i spillet. Jeg klarer liksom ikke å skjerpe meg.
Krogh Johannessen gikk førsterunden på -2 og ligger på en delt 41. plass før alle spillerne er ferdigspilt. Hovedutfordrer til den siste OL-plassen, kinesiske Ashun Wu, ligger slaget bak nordmannen på -1.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame