Etter å ha ledet før den siste runden av Czech Challenge, måtte nordmannen til slutt ut i et omspill mot både Santiago Tarrio og Julien Brun.
Der trakk Tarrio det lengste strået etter at trioen hadde spilt likt i tre hull.
Tokyo 2020
Verdenseneren tok OL-gull etter dramatisk avslutning
07/08/2021 PÅ 05:21
– Det var intenst, og jeg hadde en god birdie-mulighet rett før Tarrio satte sin på det fjerde hullet, sier Krogh Johannessen til Discovery.
Saken fortsetter under videoen.

Ler etter stjernens monsterdrive: – Helt vilt

– For mange juniorfeil

Dermed måtte Krogh Johannessen ta til takke med den noe sure andreplassen.
– Jeg gjorde for mange juniorfeil der ute i dag, og burde avgjort tidligere. Men overall er jeg fornøyd med spillet og har troen på nye gode plasseringer de neste ukene, sier nordmannen.
Discovery-ekspert Marius Thorp forteller om en 26-åring som er av samme generasjon som Viktor Hovland og Kristoffer Ventura, men som har brukt litt lenger tid til å etablere seg på proffsiden.
– Kristian er en veldig god ballstriker. Han skyter langt og rett. I likhet med Viktor har han også utviklet seg på den andre delen av spillet rundt og på greenen, men han må fortsette å utvikle seg. Dette er første gang han er i et omspill. Det vil gi nyttig erfaring. Han har et stort potensial, sier Thorp.

Går forbi i OL-kampen

Ifølge den anerkjente statistikk-guruen «Nosferatu» på Twitter er Krogh Johannessen nå forbi Ventura i kampen om den andre norske OL-plassen bak Viktor Hovland.
Kvalifiseringen tar utgangspunkt i Olympic Golf-rankingen, som igjen tar utgangspunkt i den offisielle verdensrankingen.
Ifølge Norsk Golf ligger Ventura nå på det som vil tilsi en 61. plass på OL-rankingen. Totalt 60 herrer skal til OL. USA kan få opp til fire plasser, mens andre nasjoner kan få to.
I skrivende stund vipper derfor Ventura mellom å kvalifisere seg eller ikke som den nest best rangerte nordmannen. Mandag vil imidlertid rankingen bli oppdatert med helgens resultater. Da vil Krogh Johannessen gå forbi landsmannen med helgens sterke prestasjon.
Saken fortsetter under videoen.

Blir «ranet» for hole-in-one: – Tjuveri

Ventura kan få bare én mulighet

Den endelige OL-lista blir ikke klar før 21. juni. Dermed brygger det opp til en intens kamp om OL-plassen mellom Krogh Johannessen og Ventura.
– I tillegg kan det være andre nasjoner som har én spiller som er sikker, men også en annen spiller som vipper. Derfor er de norske også avhengige av å komme foran dem på OL-rankingen, forklarer Thorp.
Der Krogh Johannessen skal spille to turneringer i Spania de kommende helgene, vil trolig Ventura kun få sjansen i Palmetto Championship neste helg.
Tokyo 2020
Golf Women's Individual Stroke Play Round 3 - Tokyo 2020 – OL-høydepunkter
06/08/2021 PÅ 08:21
Tokyo 2020
Daffinrud med ny marerittrunde i OL-golfen – håpløst sist
06/08/2021 PÅ 06:56