Tidligere denne uken ble det klart at colombianske Camillo Villegas hadde trukket seg fra OL-turneringen. Dermed rykket Kristian Krogh Johannessen opp på den 60. og siste plassen i sommerens leker.
Før denne ukens Challengetour-turnering i Spania var det kinesiske Ashun Wu som kunne snyte Kristian Krogh Johannessen for den 60. og siste OL-plassen. Wu måtte bli minimum nummer seks, men etter å ha misset cuten tyder nå alt på at vi får to nordmenn på startstreken i Tokyo.
Tokyo 2020
Berg-og-dal-bane på runde tre: – Blir bare frustrert
2 TIMER SIDEN
Det er to ting som kan hindre det:
  • Om en lavt rangert spiller - som kommer fra et land som har maksimalt én spiller inne blant de 60 kvalifiserte - vinner US Open. (Et eksempel på dette er argentinske Fabian Gomez, som er rangert som nummer 423 i verden. Krogh Johannessen var før denne uken på 290. plass.)
  • Om Olympiatoppen ikke gir Krogh Johannessen grønt lys til å dra. Ifølge deres kriterier bør alle utøvere som tas ut ha en realistisk sjanse til å bli topp 8 i sine respektive konkurranser i Tokyo. Her skal det mye til for at Krogh skulle få et nei.
I tillegg til å ha halvannet bein i Tokyo, leverte 26-åringen onsdag en forrykende andrerunde i Challenge de España på 65 slag (-7). Det holder til en foreløpig 8. plass, hvor også Kristoffer Reitan befinner seg etter at også han hadde dagen med en 66-runde.
Duoen er bare to slag bak teten. Turneringen avsluttes fredag.
Tokyo 2020
Hovland: – Ikke mye som gikk veien
3 TIMER SIDEN
Tokyo 2020
Hovland ute av medaljekampen: – Den er for langt unna
3 TIMER SIDEN