Populære sporter
All sport
Vis alt

Tidligere Major-vinner fyrer løs: – Han er full av løgn

Joakim Opphus

Oppdatert 17/03/2024 klokken 11:47 GMT+1

Golfsportens går en usikker fremtid i møte. PGA-tourens samarbeid med Saudi-Arabia skaper reaksjoner og ulike oppfatninger om hva som er den beste løsningen.

Her sparker Hovland ut i frustrasjon

En av dem som nå har uttrykt sin mening rundt PGA-touren og kommissær Jay Monahan er Jimmy Walker.
PGA Championship-vinneren fra 2016 er mildt sagt lite imponert over jobben som PGA-tourens ledelse har gjort.
– Jeg bryr meg ikke så mye om hva Jay sier lenger. Jeg tror han er full av løgn. De har holdt oss i mørket, og mye av dette har blitt håndtert ekstremt dårlig. Har jeg noen tro på touren? Jeg vet ikke helt. Jeg tror ikke vi har noen av de beste og smarteste som jobber med det, sier Walker i et intervju med golfnettstedet bunkered.co.uk.
– Touren handlet lenge om å maksimere spillemulighetene for spillerne, og nå har det gått helt motsatt vei. Nå skaper de færre muligheter, og det er ikke bra for tourens vekst.
Walker har i flere år hatt spillerrettigheter på PGA-touren, men en endring før forrige sesong bestemte at det ikke lenger var de 125 beste på FedExCup-lista som ble sikret spillerettigheter.
Det var nå de 70 beste som fikk PGA-kortet, mens de utenfor måtte kjempe om de siste plassene gjennom en rekke turneringer på høsten, den såkalte «Fall Schedule».
– Det ble gjort en dårlig jobb med å kommunisere det til fansen. Selv jeg visste det ikke da jeg kom tilbake. Jeg tenkte «dette er helt utrolig». Jeg var forbannet, forteller Walker om at reglene for å sikre spillerettigheten ble endret.
Under forrige ukes Arnold Palmer Invitational sa Wyndham Clark - som kjemper helt i toppen The Players denne uken - at bare de 100 beste bør få PGA Tour-kort.
Det får Walker til å reagere.
– Det er mye for Wyndham Clark å begynne å gi ordre... Hvis det hadde vært 100 spillere, hadde han kanskje ikke kommet dit han er i dag. Det gjelder også meg selv, innrømmer Walker.
Sett denne?
picture

Reagerer etter Hovland-slag: – Nå flyter det!

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame