Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland hyller golfens «Picasso»: – Han er et geni

Oppdatert 14/03/2024 klokken 10:23 GMT+1

Viktor Hovland er klar for sin fjerde deltakelse i The PLAYERS Championship på ærverdige TPC Sawgrass - en bane som nordmannen er en meget stor tilhenger av.

Hovland jakter forutsigbarhet: – Da spiller man med en helt annen ro

PONTE VEDRA/OSLO (Discovery):
TPC Sawgrass er nemlig en bane som passer Viktor Hovland som hånd i hanske.
– Hvis du skal sette en golfbane for Viktor ala 2023/24, hvor han har vært på sitt beste, er dette banen. Her kan han dra nytte av slagspillet fra tee, hvor man må treffe fairway, og hvor det er stor vekt på lange jern, mener Discovery-ekspert Marius Thorp før turneringen.
Hovedpersonen selv er enig med Thorp.
– Jeg føler hver bane passer meg bra egentlig, men det er noen baner som passer meg bedre enn andre. Jeg vil si denne er en av dem, men selv om man liker en golfbane så må man fortsatt slå gode slag. Golfbanen skyller deg ingenting, selv om du liker den, sier Hovland til Discovery før turneringstart.
Se intervjuet med Hovland i toppen av saken.

Hyller arkitekten

Nordmannen er også en stor fan av mannen bak den ikoniske banen, Pete Dye. Han er blant de mest innflytelsesrike golfbanearkitektene i historien. Da han døde i 2020 kalte storavisen New York Times han for «Picasso» innen golfbanedesign.
På pressekonferansen før turneringen ble Hovland spurt hvorfor han liker Dye sine baner så godt.
– Jeg synes han designet golfbaner som er rettferdige, selv om det fra tee ikke nødvendigvis virker som man har så mye plass og lande på. Det er skremmende rent visuelt. Jeg liker også hvordan han bruker vinkler, spesielt på par 3-hull, sier Hovland og trekker frem banen Oak Tree National som nordmannen spilte en del når han bodde i Oklahoma.
Hovland går så i detalj på akkurat hva som gjør banene til Dye så bra, før han avslutter med:
– Jeg bare synes han er et geni, og jeg liker mange av hans golfbaner veldig godt.
Se Hovland forklare hvorfor han er en fan av Pete Dye-baner:
picture

Hovland går i dybden: – Det tester samtlige slag

Jakter forutsigbarhet

Om Hovland kan klare å finne tilbake til godspillet på en av hans favorittbaner gjenstår å se. Én ting som Hovland søker denne uken er en form for forutsigbarhet i eget spill.
– Man trenger ikke å slå perfekte slag hele tiden for det forventer jeg ikke, men at det er et visst mønster i spillet. Hvis jeg starter ballen venstre og prøver å skru den høyre, så forventer jeg at det skal skje, men når ballen da går til venstre (og ikke skrur tilbake) så skaper det en tvil i hodet, sier han til Discovery.
– Spesielt på en tøff bane fra tee og med en en del vann som denne så spiller man litt anspent. Før når jeg så kunne jeg slå så hardt jeg kunne og likevel ville ballen skru tilbake til høyre. Og da spiller man med en helt annen ro. Det er bare fokus på å få det mønsteret tilbake igjen.
Hovland starter turneringen 13.35 torsdag og spiller sammen med Rory McIlroy og Jordan Spieth de to første dagene.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame