Populære sporter
All sport
Vis alt

Flere reaksjoner etter full forvirring i Hovland-gruppe: – Snodig

Kristian Hennie

Oppdatert 14/03/2024 klokken 20:54 GMT+1

Viktor Hovland slo torsdag formiddag ut på åpningsrunden i storturneringen The Players.

I ekstase etter vill hole-in-one: – Det er så lekkert!

  • Følg Hovland på andrerunden i The Players fredag fra 18.40 på discovery+ og Eurosport.no.
OSLO/FLORIDA (Discovery):
Runden pågår fremdeles!
Etter en varierende helg i Arnold Palmer Invitational, er Viktor Hovland denne uken å se i storturneringen The Players Championship på ikoniske TPC Sawgrass i Florida.
– Jeg kunne tenke meg at han lar trening være trening, og at han slipper seg litt mer løs ute på banen. At han prøver å «spille» golf, ikke «svinge» golf der ute. Jeg håper forberedelsene her ute gir han gode følelser som gjør at han kan spille golf fra torsdag av, sa Discoverys golfekspert Marius Thorp om Hovland før denne ukens turnering.
Torsdag ettermiddag slo den norske golfstjernen ut på åpningsrunden i Florida, i ball sammen med stjernen Rory McIlroy og Jordan Spieth. Under vidunderlige værforhold viste nordmannen glimtvis fram den versjonen vi ble vant med å se i løpet av fjoråret. En svært tung avslutning gjorde derimot åpningsrunden svært tung.
Den norske golfstjernen gikk til slutt åpningsrunden på totalt ett slag over par, etter å ha notert seg for tre birdies, to bogeys og en dobbelbogey. Det holder til en foreløpig delt 92. plass i storturneringen i Florida.
Dette sa Hovland til Discovery før åpningsrunden! Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland jakter forutsigbarhet: – Da spiller man med en helt annen ro

– Klasseslag

På solfylte TPC Sawgrass åpnet Ekeberg-gutten på hull 10, hvor han gikk av med par. På det påfølgende par fem-hullet det 11. viste han seg derimot virkelig fram.
Fra fairway slo nordmannen et vanvittig innspill helt inntil koppen og senket rundens første birdie på par fem-hullet.
– Det der er et klasseslag, utbrøt Discoverys golfekspert, Henrik Bjørnstad, etter innspillet til nordmannen.
Se innspillet her! Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland med vanvittig innspill: – Klasseslag

Ryan Fox leverte hole-in-one på hull 17 på åpningsrunden! Se den i videovinduet øverst i saken!
Etter en pangstart på åpningsrunden falt Hovland tilbake på par for runden, etter at turneringens første firkant på scorekortet på ble notert ned på hull 12.
Deretter løftet Hovland nærspillet sitt igjen og gikk av med birdie på både hull 14 og 16, før dagens andre bogey avsluttet de første ni. På daværende tidspunkt lå Hovland på en delt 17. plass i feltet på -1.
Se Hovlands elegante birdie-putt på hull 14! Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland med monsterputt: – Det er så deilig!

– Mye positivt

Inn på de siste ni for dagen startet Ekeberg-gutten med par på hull 1, før han la seg opp for birdie fra to meter på par fem-hullet det 2. Den putten maktet han derimot ikke å senke og gikk av med par.
På det påfølgende par tre-hullet det 3. viste Hovland gode gamle takter fra tee og slo seg opp fire meter fra koppen. Det samme gjorde han på det påfølgende hullet, men ved begge tilfeller ble det med par.
– Det lange spillet begynner å vise seg igjen. Det ser bare bedre og bedre ut, utbrøt Bjørnstad etter utslaget til Hovland på hull 4.
Discoverys golfekspert på indre bane i Florida, Marius Thorp, var klar i talen underveis på de siste ni.
– Med disse spilleforholdene burde man prøve å få med seg -3 eller bedre. Jeg synes det er mye positive slag, så kommer kanskje missene i dag på feil sted og da blir det maks straff når man bommer, sa Thorp om Hovlands runde etter hull 4.
Deretter gikk Hovland av med par på hull 5 og 6, før han igjen viste fram gamle takter på det påfølgende par fire-hullet fra tee.
– Driven er mye bedre i dag enn den var forrige uke. Det er litt gamle Viktor som driver nå, sa Bjørnstad etter et utsøkt Hovland-utslag på hull 7.
– Det er veldig mye positivt i forhold til hva det har vært de siste ukene og månedene. Så det er et steg i riktig retning, uttalte Thorp etter utslaget på samme hull.

Diskusjon mot slutten av runden

Men på det nevnte hullet (hull 7) oppsto det en noe spesiell situasjon, hvor både Hovland, Spieth og Rory diskuterte med dommerne etter at utslaget til Rory endte i vannet.
Diskusjonen gikk ut på hvor ballen til McIlroy krysset den såkalte «røde streken» før den gikk ut i vannet, som da bestemmer hvor han kan droppe fra. Spillerne var uenige om hvor ballen landet, men til slutt måtte dommeren ta en avgjørelse siden TV-bildene ikke kunne bevise noe. Det hele endte med at McIlroy gikk av med dobbelbogey, mens Hovland noterte seg for par på hullet.
– Det var veldig snodig. Det er sjeldent man får sånne diskusjoner når det er såpass mye gress og oversiktlig fra tee-stedet, sa Bjørnstad før Thorp fulgte opp:
– Jeg er ganske sikker på at han var på riktig side av den (den røde streken) og spratt ut i vannet, sa Thorp om situasjonen.
Det er verdt å påpeke at ballen ikke trenger å lande innenfor den røde streken, men må ha vært over land før den krysset linja ut mot vannet.
Se situasjonen her! Saken fortsetter under videoen.
picture

SE HER: Stjernene diskuterer etter absurd situasjon

Diskusjonen mellom de tre spillerne og dommerne fikk flere til å reagere på X, tidligere Twitter.
Hovland avsluttet åpningsrunden med par på hull 8, før en blytung dobbelbogey var et faktum på rundens siste hull. Dermed gikk Hovland åpningsrunden på +1.
  • Følg Hovland på andrerunden på discovery+ og i vårt livesenter på eurosport.no fredag fra 18.40.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame