TPC SAWGRASS (Discovery):
Det var meldt ufyselig vær foran dag 2 av The PLAYERS Championship, og til tross for at meldingene viste seg å stemme valgte PGA å fortsette spillet ute på en søkkvåt TPC Sawgrass.
The Players Championship
Vil ha regelendring: – Det er det verste jeg har sett av uflaks
14/03/2022 PÅ 21:49
Ikke før 11:15 lokal tid valgte arrangøren å blåse i hornet og sette spillet på vent. Da hadde man allerede vært vitne til flere frustrerte spillere - blant andre stjernene Collin Morikawa, Justin Thomas og Rory McIlroy, som spilte i samme gruppe.
Morikawa gjorde noe så sjeldent som å toppe en ball, og ristet bare oppgitt på hodet i etterkant:
Noen tok også til sosiale medier for å uttrykke sine meninger om situasjonen. Blant disse var briten Ian Poulter, som på sin Instagram-story la ut et vær-bilde med følgende tekst i formiddagstimene:
«Hvordan holder de enda på der ute? Vår side av trekningen trenger kun én runde med golf i dag. Hvis de får inn begge, vil vår andre runde bli spilt med vindkast opp mot 50 km/t.»
Poulter avsluttet med meldingen «Come on lightning, do your thing».
Discoverys golfekspert Marius Thorp skjønner Poulters frustrasjon.
– Det er lett å forstå hvor han kommer fra. Arrangøren presser det så langt de klarer, fordi de vet at meldingene fremover inneholder både lyn, torden, regn og mye vind.
– Men er det forsvarlig?
– Det er helt i grenseland. Det hjelper egentlig ikke hva slags tørke-systemer de har ute på banen – med så mye regn på så kort tid blir det overvann uansett. Ingen greener er like her ute, og det blir vanskelig å holde foroholdene rettferdige.
En av PGAs dommere hadde følgende å si på en pressekonferanse etter at spillet ble stoppet:
– Vi har prøvd å holde forholdene forsvarlige, men vi er nå kommet til et punkt hvor det ikke går lengre. Banen er uspillbar, og vi må bare se an hvor lenge det forblir sånn. Det er meldt lyn- og tordenbyger, noe som gjør det enda mer uforutsigbart.
– Vi håpet å få til fire timer med golf i dag, noe vi har klart. Med været som er meldt i morgen, med mer vind, vil spillet også bli saktere. Kommer vi oss ikke ut igjen i dag, blir det mandagsfinish, fortsatte han.
Viktor Hovland var opprinnelig satt opp til å slå ut 23:26 norsk tid fredag, men nå blir det ikke noe fredagsspill på den norske golfstjernen.
The Players Championship
Hovlands oppsummering: – Jeg har drevet med så mye ræl denne uka
14/03/2022 PÅ 21:34
The Players Championship
Hovland sikret nok en topplassering etter sterk runde
14/03/2022 PÅ 20:59